Enlaces accesibilidad
Especial Telediario

El TD2 des de l'Hospital del Mar de Barcelona rep l'aplaudiment generalitzat

  • Carlos Franganillo, Arsenio Cañada i l'equip del TD2 van apropar la tasca dels sanitaris en la pandèmia
  • Més d'1,9 milions de persones (11,1% de quota) van seguir el programa de servei públic que va reunir en algun moment més de 5,2 milions d'espectadors
  • A xarxes socials, el hashtag #TDhospital va arribar a ser trending tòpic

Per
Carlos Franganillo - Hospital del Mar de Barcelona
Carlos Franganillo - Hospital del Mar de Barcelona

Després de més de vuit mesos de pandèmia, el Telediario de La 1 es va traslladar aquest dijous a un hospital per apropar als espectadors el dia a dia de sanitaris i pacients. Carlos Franganillo es va endinsar en les diferents àrees de l'Hospital del Mar de Barcelona, des de les UCI a l'atenció primària, per a mostrar la incansable lluita de metges i infermers contra la COVID-19, i el patiment i l'esperança dels pacients.

Es tracta d'una edició especial del TD2 que va suposar dues setmanes de treball intens compartit entre els professionals de RTVE a Madrid i RTVE a Catalunya. En el Telediario hi van participar 40 persones, una unitat mòbil lleugera amb quatre càmeres (una d'elles, steadycam) i 10 reporters que van gravar reportatges previs a interior i exteriors, entre altres recursos humans i tècnics. Tot plegat amb la col·laboració de l'Hospital del Mar, la realització en directe d'Antonio Casado a la zona d'urgències de l'Hospital de Dia i l'edició de Luis Poyo i Ana Roldán.

L'equip de RTVE va entrar en una UCI i va mostrar la dura realitat de pacients i metges, alguns dels quals van explicar que mai abans s'havien afrontat a una situació com la que van viure durant els primers mesos de la pandèmia. També es va impregnar de les vivències de l'atenció primària i va analitzar amb els professionals sanitaris les diferències entre la primera i la segona onada i el que s'ha après durant aquests mesos.

Gran acollida de l'audiència

L'audiència i els mitjans especialitzats han valorat molt positivament aquesta nova iniciativa dels informatius de RTVE per a innovar, apropar-se a la ciutadania i posar-se un cop més al servei de l'interès general.

La COVID-19, un tsunami que dura vuit mesos

Gràcies a un important desplegament de mitjans humans i tècnics i amb una innovadora realització, el Telediario 2 va mostrar tots els racons de l'Hospital del Mar. El personal i els pacients van explicar com van viure el primer impacte, com és un gabinet de crisis, quin és o podria ser el paper dels estudiants d'infermeria en aquesta crisi, la importància del treball d'altres àrees essencials, com la neteja o administració, els sacrificis personals i familiars que va fer el personal sanitari, o l'atenció primària com a primera barrera davant del virus.

També hi va tenir cabuda històries íntimes com les més de 40.000 cartes que van rebre els pacients i sanitaris, o el cas d'en Francisco qui, després de 52 dies a l'UCI, va veure el mar en la seva primera sortida hospitalària.

RTVE

anterior siguiente