Enlaces accesibilidad
Jo soc Erasmus

Fotografia i sostenibilitat, aquest dilluns a 'Jo soc Erasmus'

  • Marcela Grassi i Matías Hernández, protagonistes del programa, expliquen com va ser la seva estada d'Erasmus

  • Dilluns, 30 de novembre a les 18:15h i dissabte 5 a les 13:45h a La 2

Per
Marcela Grassi aquesta setmana al programa 'Jo soc Erasmus'
Marcela Grassi a 'Jo soc Erasmus' RTVE

'Jo soc Erasmus' mostra diferents històries que han sortit de les experiències viscudes gràcies a les beques Erasmus. Dirigit i presentat per Alicia Gómez.

'Jo soc Erasmus' mostra aquest dilluns dues històries carregades d'experiències. Ambdues, però, comparteixen la importància que va tenir en els protagonistes fer un Erasmus per a esbrinar de què volien treballar.

Quan vivia a la seva Itàlia natal, Marcela Grassi llegia les novel·les de Manuel Vázquez Montalbán. I a través de les històries del detectiu Pepe Carvalho es va enamorar de Barcelona. L'any 2001, mentre estava estudiant la carrera d'Arquitectura va sol·licitar una beca Erasmus per venir a la ciutat catalana. Es va instal·lar al barri del Raval, molt a prop del restaurant Casa Leopoldo, un local protagonista d'algunes escenes de Pepe Carvalho. L'Erasmus la va acabar de convèncer de venir a viure a Barcelona i dos anys més tard va tornar.

Instal·lada a Barcelona, va treballar quatre anys en diferents estudis d'arquitectura, però va trobar que era una feina carregada de burocràcia i que havia de passar molt de temps per arribar a ser algú. I va ser aleshores quan va decidir unir el seu esperit d'arquitecta amb una altra de les seves grans passions: la fotografia. Ella havia crescut entre càmeres de fotografiar perquè el seu avi les reparava. I va començar a fotografiar edificis i espais, en lloc de construir-los. I a partir d'aquí, els gabinets d'arquitectura van deixar de ser el seu lloc de treball per convertir-se en els seus clients. Tot això mentre, paral·lelament, formava una família.

Per la seva banda, Matías Hernández va néixer a Lanzarote, i va viure en aquesta illa canària fins que el seu interès pel Medi Ambient el va portar a estudiar Ciències Ambientals a la Universitat de Granada. L'any 2004, mentre cursava el tercer grau de carrera va aconseguir una beca Erasmus per anar a estudiar a Pisa, Itàlia. Durant aquella estada a Pisa, el Matías va aprofundir en la relació entre l'agricultura i l'alimentació i va observar una gran diferència entre els agricultors italians, molt conscienciats amb el consum ecològic, i l'agricultura espanyola, on aquest tipus de producció agrícola comptava amb molt pocs adeptes.

Aquesta inquietud per la salut del planeta el van fer tornar a Lanzarote per mirar de promoure una agricultura respectuosa amb el medi ambient. Així, es va implicar en el projecte 'Finca Machinda', un operador d'agricultura ecològica per al consum local de l'illa, del qual ara és cap de vendes. I també ha creat una associació ambiental que observa la vigilància d'aquestes qüestions a Lanzarote i la web arrecifenatura.com, una iniciativa per a recuperar i conservar l'ecosistema de la ciutat d'Arrecife. Com ell diu, el seu va ser un Erasmus cap a la sostenibilitat.

RTVE

anterior siguiente