Enlaces accesibilidad
Noms propis

Valentí Massana visita aquesta setmana 'Noms propis'

  • Conversem amb el físic i atleta sobre la seva trajectòria professional científica i esportiva
  • "La motivació és el motor de la conducta humana: quan una persona està motivada per fer una cosa, fa el que sigui per aconseguir-ho"
  • Dimecres, 21 d'octubre a les 18:15h, i dissabte, 24 d'octubre a les 13:45h a La 2

Per
Aquesta setmana Valentí Massana al plató del programa 'Noms Propis'
Valentí Massana al plató de 'Noms Propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimecres a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

TVE Catalunya emet aquest dimecres la visita de Valentí Massana a 'Noms propis, programa dirigit i presentat per l'Anna Cler. El físic i atleta conversa amb l'Anna sobre la seva trajectòria professional científica i esportiva. Massana volia arribar a l'elit esportiva i ho va aconseguir. "Jo crec que la motivació és el motor de la conducta humana. Per tant, quan una persona està motivada per fer una cosa, fa el que sigui per aconseguir-ho. I això és el que em va passar amb l’atletisme i em va passar amb la física".

Valentí Massana va néixer a Viladecans fa 50 anys. És campió del Món de 20 km marxa al Mundial de Stuttgart l'any 1993, medalla de bronze al Campionat Europeu d'Hèlsinki l'any 1994, de plata al Mundial de Göteborg l'any 1995 i de bronze a Atlanta als Jocs Olímpics de l'any 1996. Va compatibilitzar la competició amb la carrera de Física i és doctor en Física. Treballa en el Sincrotró Alba, l'accelerador de partícules que hi ha a Catalunya.

Valentí Massana i Anna Cler aqueta setmana a 'Noms Propis'

Valentí Massana i Anna Cler RTVE

Però no s'ha desvinculat de l'esport. És responsable de marxa atlètica de la Federació Catalana d'Atletisme i entrenador d'atletes d'elit, al CAR de Sant Cugat. Va participar a 3 Jocs Olímpics, els primers, els de Barcelona, amb 22 anys. Venia d'una lesió greu i en els entrenaments que va poder fer va sacrificar tècnica per velocitat. A 2 km d'aconseguir medalla de plata el van desqualificar. "Tots els meus èxits van venir just després d'aquella desqualificació. Vaig aconseguir tota la força per després ser campió del món, medallista europeu i medallista olímpic".

Massana està orgullós de la seva carrera esportiva, però diu que forma part del seu passat. Li agrada tenir projectes de futur i ara està bolcat en la seva faceta d'entrenador. "Estic molt content dels resultats dels meus atletes. Un projecte que tinc és portar algú als Jocs Olímpics de París 2024, i si puc, aquest 2021 a Tòquio si finalment es fan". Pel que fa a l'altra gran passió de Massana, des dels 10 anys volia estudiar física. Quan va entrar a la Universitat no li va ser fàcil perquè la seva prioritat eren els entrenaments; però la seva tenacitat el va portar a acabar la carrera.

RTVE

anterior siguiente