Enlaces accesibilidad
Cinc dies a

Aquest diumenge 'Cinc dies a...' ens mostra el Zoològic de Barcelona per dins

  • Veurem com l'equip de professionals del Zoo cuiden dels animals, els desperten cada matí amb l’esmorzar, tenen cura de la seva salut i del seu espai vital
  • 'Cinc dies a...' vol escoltar i observar per fer d’ulls i d’orelles de l'espectador
  • Diumenge, 16 d'agost a les 15:10h a La 2

Per
El Zoològic de Barcelona al programa 'Cinc dies a...'
El Zoològic de Barcelona a 'Cinc dies a...'

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

'Cinc dies a...  el programa on té l'oportunitat de descobrir el Zoològic de Barcelona. Les bestioles del Zoo també tenen els seus cicles vitals i els seus hàbits. Les persones que les cuiden els desperten cada matí amb l’esmorzar, tenen cura de la seva salut i del seu espai vital.

Per exemple els peus dels elefants són molt més delicats del que sembla a simple vista i se’ls hi han de rentar cada dia. Elles, les tres elefantes, la Susi, la Yoyo i la Bulli s’hi posen bé perquè confien en les seves cuidadores, l’Elena i la Marta. Per això no tenen cap inconvenient a posar el seu peu on els diguin perquè els hi netegin i els facin la pedicura!

Els cuidadors dels animals del Zoo aquesta setmana a 'Cinc dies a...'

Els cuidadors dels animals del Zoo a 'Cinc dies a...' RTVE

Al Zoo també tenen els seus mecanismes perquè els veterinaris puguin fer reconeixements a tots els animals i fins i tot els puguin extreure sang per poder-la analitzar. Ho veurem amb un dragó de Komodo que, si bé no és agressiu, una mossegada seva pot transmetre infeccions que poden provocar la mort en no massa temps.

Una part molt important, i poc coneguda, del Zoo és la jardineria. De fet tenen una mena de microclima perquè s’hi puguin adaptar totes les espècies. Des de les que viuen en sabana com també les tropicals.

Quan es fa de nit tots es retiren a les seves guarides a passar la nit amb els seus excepte alguns que, com el rinoceront, estan ben solets.

RTVE

anterior siguiente