Enlaces accesibilidad
Diumenge 5 juliol a les 13:35h a La 1

Compaginar l'esport i l'Erasmus, aquesta setmana a 'Jo soc Erasmus'

  • José Luís García i Caterina Star, protagonistes del programa, expliquen com van compaginar la pràctica esportiva amb l'Erasmus

Per
Compaginar l'esport i l'Erasmus a 'Jo soc Erasmus'
José Luís García a 'Jo soc Erasmus'

'Jo soc Erasmus' mostra diferents històries que han sortit de les experiències viscudes gràcies a les beques Erasmus. Dirigit i presentat per Alicia Gómez, s'emet els diumenges a La 1.

L'Erasmus és una experiència que permet compaginar en bona part els nostres hobbies encara que estiguem vivint en una altra part del món. Aquesta setmana 'Jo soc Erasmus recupera el programa on ens mostra com la pràctica d'un esport d'alt nivell no és incompatible amb fer un Erasmus. Així ens ho ensenyen els dos protagonistes del programa d'aquest diumenge.

El José Luís García, també conegut com "el Jota", va ser el primer invident espanyol en realitzar un Erasmus, concretament a Rotterdam. Estudiava òptica i optometria quan va perdre la visió a conseqüència d'una malaltia i això el va obligar a reorientar la seva vida i va començar a estudiar fisioteràpia a l'Escola de l'ONCE, a la Universidad Autónoma de Madrid. En tot aquest procés l'esport ha sigut la seva salvació. Quan el metge li va comunicar que es quedaria cec la seva resposta va ser "busqui'm als Jocs Olímpics d'aquí a uns anys". I allà el trobareu perquè el Jose Luis competirà l'any que ve als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 en la modalitat de paratriatló.

La segona protagonista d'aquesta setmana és la Caterina, més coneguda com a Star. Nascuda a Xile, la Caterina no ho va tenir gens fàcil per estudiar INEF a Barcelona, ja que a la seva universitat no existia cap conveni amb el centre català. Però després d'insistir-hi durant 3 anys va aconseguir una beca Erasmus Mundus. Star, que competeix en la modalitat de Bodyboard, va triar Espanya perquè segons ella aquest país li oferia més possibilitats per millorar els seus entrenaments i la seva formació.

Compaginar l'esport i l'Erasmus a 'Jo soc Erasmus'

Caterina Star a 'Jo soc Erasmus' RTVE

El programa Erasmus+ fomenta projectes que lluiten contra el dopatge, la violència i la intolerància a l'esport. A més, dona suport a la inclusió social i permet que els esportistes puguin compaginar la seva pràctica amb els estudis. Entre els objectius de l'Erasmus+ trobem el desenvolupament de la dimensió europea de l'esport.

RTVE

anterior siguiente