Enlaces accesibilidad
Dijous 11 de juny a les 20:30h a La 2

RTVE lamenta la defunció de Rosa Maria Sardà i la recorda aquesta tarda amb una entrevista de Terenci Moix

  • Recuperem el programa 'Terenci a la fresca' on s'entrevistà l'actriu catalana

Per
Rosa Maria Sardà
Rosa Maria Sardà

Rosa Maria Sardà ha mort avui als 78 anys. Nascuda a Barcelona el 1941, fou una de les actrius més versàtils que ha donat l'escena catalana. Rosa Maria Sardà, guanyadora de dos Premis Goya i de la Medalla d'Or de l'Acadèmia, va tenir una trajectòria lligada a TVE. Avui recuperem el programa d'entrevistes 'Terenci a la fresca', on Terenci Moix va entrevistar l'actriu catalana.

A televisió es va fer molt popular als anys vuitanta amb el programa de TVE 'Ahí te quiero ver', on el seu fi humor i la seva ironia van quedar patents. 'Ahí te quiero ver' fou un programa de televisió emès per TVE que responia a les mateixes premisses que 'Per molts anys', conduït també per la mateixa Sardà a la desconnexió de la televisió pública a Catalunya. Ambdós programes es caracteritzaren per una combinació d'entrevistes, amb un to desenfadat, a vegades àcid, actuacions musicals i sketches d'humor.

A més, actuà a la sèrie televisiva 'Abuela de verano', basada en el llibre 'Diario de una abuela de verano' de Rosa Regàs. També va protagonitzar 'Les nits de la tieta Rosa', una sèrie dramàtica d'humor gravada als estudis d'Hospitalet, i la sèrie 'Villa Rosaura'.

A més de treballar com a presentadora de programes de televisió, també va triomfar al cinema i al teatre. Va aparèixer actuant sovint a diferents obres d''Estudio 1', un programa dramàtic produït per TVE que consistia a retransmetre per televisió una obra de teatre. Algunes de les obres que es van emetre al programa on actuà Sardà van ser: 'La dama de las camelias' (1978), 'Prohibido suicidarse en primavera' (1981), 'La noche de los cien pájaros' (1981) i 'Las amargas lágrimas de Petra von Kant' (2001).

Durant la seva llarga trajectòria va obtenir nombrosos reconeixements, com dos Premis Goya com a millor actriu de repartiment per 'Sin vergüenza' i '¿Por qué lo llaman amor cuando quieren decir sexo?'. A més, Sardà va rebre l'any 2010 la Medalla d'Or de l'Acadèmia espanyola.

RTVE

anterior siguiente