Enlaces accesibilidad
Diumenge 7 de juny a les 15:05h a La 2

'Cinc dies a...' ens mostra per dins el restaurant La Boscana

  • Veurem un restaurant gastronòmic que no falta a cap guia, inclosa la Michelin, on apareix distingit amb una estrella
El restaurant La Boscana a 'Cinc dies a...'
COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

Aquest diumenge 'Cinc dies a...  recupera el programa on s'endinsa a La Boscana. Al mig del Pla d'Urgell una finca amb hort, un jardí arbrat de quatre hectàrees, llac corral, acull aquest restaurant. Es tracta d'un restaurant gastronòmic que no falta a cap guia, inclosa la Michelin, on apareix distingit amb una estrella.

Al capdavant hi ha el xef Joël Castanyé, que compta amb el suport de tota la seva família. Ells gestionen un establiment a Mollerussa, El Resquitx, i estan acostumats a tirar endavant tota mena d'actes i celebracions en uns salons immensos. Per això La Boscana va començar com a espai per a casaments i esdeveniments d'empresa. Després s'hi va sumar el restaurant gastronòmic i a l'any van aconseguir l'estrella Michelin.

La Boscana hi ha cuina d'avantguarda, però també un menú més tradicional. Com diu el Joël, tenen sempre un “sí a tot”. I porten la cuina a la sang. Joël i la seva dona, Maria Ángeles Chiriboga, cap de sala, viuen a tocar del restaurant. S'han envoltat d'un gran equip i acullen amb el mateix entusiasme a foodies anglesos que van a fer rutes gastronòmiques que a gent d'empresa de la zona, que perllonguen la sobretaula tot mirant l'exterior.

I si la cuina val la peregrinació, l'arquitectura és, sens dubte, un atractiu afegit molt remarcable. Obra de Jordi Font, és un espai transparent que s'obre al paisatge i que té molt en compte garantir la intimitat de cada taula.

Al llarg del 'Cinc dies a...' a La Boscana veureu doncs com són les jornades que comencen al matí, segueixen amb un dinar de família a les 12, inclouen les preparacions diàries del restaurant mentre s'avancen coses per una celebració de molts comensals, s'ensenyen els espais a possibles clients o es té cura de l'hort i de les gallines.

RTVE

anterior siguiente