Enlaces accesibilidad
Dilluns 18 de maig a les 18:05h i diumenge 24 a les 15:10h a La 2

TVE Catalunya emet dilluns el documental 'Històries d'una casa'

  • El programa se centra en 'El consolat' la casa del pintor Joan Junyer i de la biòloga i pedagoga Dolors Canals

Per
'Històries d'una casa' a Vallcarca
'Històries d'una casa' a Vallcarca

'Històries d'una casa' és un programa d'estil documental sobre cases i les històries que hi habiten en aquestes. S'emet els dilluns a La 2.

TVE Catalunya recupera el documental 'Històries d'una casa', centrat en la casa 'El consolat', un palauet situat a Vallcarca, al barri de Gràcia de Barcelona.

Sovint pot ser que ens trobem en un racó de casa pensant "qui hi vivia aquí, fa uns anys? Quines històries amaga la casa que ara m'acull?". Perquè una casa és, entre moltes altres coses, un contenidor de vivències i records. Entre les seves parets recordem el passat i fem plans de futur, vivim alegries i tristors, petits descobriments i grans revelacions. Les cases que habitem donen forma a la nostra vida, i el nostre pas per les seves estances les transforma també una mica, fins a l'arribada del seu proper inquilí.

El documental visita la casa 'El consolat', situada a Vallcarca i construïda al segle passat. El seu nom ve perquè durant la república va ser la seu del consolat de Dinamarca. La casa està a punt d'esdevenir un equipament públic pel veïnat, i des de fora costa fer-se una idea de les històries que van tenir lloc al seu interior. Històries de dues vides, la del pintor Joan Junyer i la de la biòloga i pedagoga Dolors Canals, els darrers propietaris. Històries d'artistes, de dones pioneres i d'exili.

Façana de la casa nomenada El consolat

El consolat, una casa amb molta història rtve

RTVE

anterior siguiente