Enlaces accesibilidad
Dimecres 6 de maig a les 18:05h a La 2

L'Erasmus per a professors i institucions acadèmiques vinculades a l'Erasmus, dimecres a 'Jo soc Erasmus'

  • El primer capítol entrevista Carlos Sanandrés i Fernando Carrera per conèixer què els ha aportat fer la beca Erasmus
  • El segon, s'endinsa en el Basque Culinary Center i la Fundació Mona, institucions acadèmiques que envien o reben estudiants d'Erasmus
Carlos Sanandrés a 'Jo soc Erasmus'
COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA

'Jo soc Erasmus' mostra diferents històries que han sortit de les experiències viscudes gràcies a les beques Erasmus. Dirigit i presentat per Alicia Gómez, s'emet els dimecres a La 2.

Aquesta setmana recuperem dos capítols del programa 'Jo soc Erasmus'. El primer ens porta el cas de dues persones que han pogut gaudir d'aquesta beca. D'una banda, un noi que sempre va voler treballar en el món de la televisió i que ho ha aconseguit, gràcies, en part, a haver fet un Erasmus a un país molt especialitzat en aquest sector: Holanda. D'altra banda, un professor que també ha volgut viure aquesta experiència a Albània. El segon capítol dona a conèixer dues institucions que envien i/o reben estudiants d'Erasmus.

El primer capítol d'aquest dimecres explica la història d’en Carlos Sanandrés, que des de ben petit passava hores i hores assegut al sofà amb la família mirant la televisió. Del seu somni va fer la seva professió i, actualment, és periodista i treballa amb diferents productores preparant concursos de tele-realitat. Que fes el seu Erasmus a Holanda no és casualitat, ja que aquest país és el bressol de l’entreteniment televisiu. Però no només els estudiants poden fer un Erasmus. Els professors també poden. És el cas del Fernando Carreras, conservador i restaurador d’arqueologia que fa classes a l’Escola de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Galícia, centre de referència a Espanya pel que fa a aquests estudis. Ell juntament amb dos professors i un grup d’alumnes han anat a fer unes pràctiques a Albània per formar futurs restauradors d’aquell país. Gràcies a la càmera que li vam proporcionar des del programa podrem veure com ha estat la seva feina i la seva estada allà.

Institucions acadèmiques vinculades a l'Erasmus, dijous a 'Jo soc Erasmus'

Sara Valdivieso a 'Jo Soc Erasmus' RTVE

El segon capítol d'aquesta setmana ens porta el cas del Basque Culinary Center, a San Sebastià, on entrarem de la mà del Carlos Vicente, estudiant de gastronomia d'aquest centre. Carlos va començar estudiant empresarials però al cap de poc temps va decidir fer-ne un gir i apostar per conjugar les seves dues autèntiques passions: la gastronomia i la fotografia. Per això es va enfocar cap al sector de la comunicació gastronòmica. Un aspecte que va poder potenciar durant el seu Erasmus a Oslo on va fer les pràctiques en una agència de comunicació gastronòmica. També coneixerem la Sara Valdivieso, voluntària del Cos Europeu de Solidaritat que està fent un voluntariat a la Fundació MONA de Girona. Una institució que treballa en el benestar de primats que han estat maltractats. Actualment, també fa un màster en primatologia per la Universitat de Girona amb l'objectiu de poder treballar en un futur amb allò que més li agrada: els animals i, concretament, els primats.

RTVE

anterior siguiente