Enlaces accesibilidad
Dimarts 21 de gener a les 18:35h i dissabte 25 a les 13:05 a La 2

La psicòloga i coach Inma Puig, a 'Noms propis'

  • Conversem amb la psicòloga sobre la revolució emocional que estem vivint avui dia
  • "Manifestar els sentiments i les emocions és una demostració de sensibilitat"

Per
Noms Propis - Inma Puig - Avanç

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La " i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Inma Puig visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per l'Anna Cler amb qui reflexionarà sobre la revolució emocional que estem vivint avui dia. "En aquests moments estem immersos en la revolució tecnològica, però si no fem la revolució emocional, les altres revolucions que hem fet abans no ens serviran per a res. Aquesta és la revolució de les persones. Necessitem la mirada, necessitem el reconeixement, necessitem que ens cuidin, necessitem que ens estimin per sobreviure".

Psicòloga i coach, és experta en la gestió de les emocions i conflictes en l'empresa familiar. Exerceix la docència com a professora al departament de Recursos Humans de l'IESE i durant quinze anys ha treballat com a psicòloga esportiva al Fútbol Club Barcelona o com mediadora de l'equip de cuina dels germans Roca al Celler de Can Roca. També ha desenvolupat la seva tasca professional desenvolupant les habilitats dels pilots de la Fórmula 1 i de Moto GP. És autora de llibres de referència en el seu àmbit com 'Lo que quiso saber y no se atrevió a preguntar sobre la empresa familiar' o 'La revolución emocional'. Inma Puig considera que "l'emoció és la resposta immediata a un estímul extern. És la forma més ràpida de conèixer a l'altre, d'entendre'l, de què l'altre ens conegui i entengui. Venim d'una època de cartesianisme que ens ha limitat molt, que ha considerat que si manifestes les teves emocions i sentiments ets més vulnerable, com a un aspecte de debilitat. I no és així. Manifestar els sentiments i les emocions és una demostració de sensibilitat".

Inma Puig i Anna Cler al plató de 'Noms Propis'

Inma Puig i Anna Cler a 'Noms Propis' RTVE

Puig va néixer a Barcelona, ara fa 66 anys. Com a formadora i conferenciant, ha treballat amb grans multinacionals però el què més la motiva és ajudar les persones perquè cal estimar, preocupar-se i escoltar els altres: "Si cuides una persona, tens una persona cuidada; si tu no cuides a una persona, tens una persona deteriorada. I una persona deteriorada mai rendirà el que pot. Cuidar vol dir reconèixer, escoltar i mirar. I mirar vol dir que t'importen els altres, estar pendent del que diuen i això ens permet obrir-nos més. I, de vegades, ens oblidem d'aquestes coses tan bàsiques".

RTVE

anterior siguiente