'Para el carro!', dimarts a 'Menja't el món'
- Parlem amb la periodista i activista Esther Vivas sobre la sobirania alimentària i sobre si som realment lliures a l'hora de comprar
- Visitem un hort ecològic on descobrim com obtenir un producte saludable mentre protegim el medi ambient
'Menja't el món' és el programa d'alimentació en català de La 2, presentat per Marta Vergés. S'emet els dimarts.
TVE Catalunya torna a emetre aquest estiu 'Menja't el món', un programa dedicat a la nutrició, de la mà de Marta Vergés, experta en cuina saludable. Aquesta setmana, a 'Para el carro!', explorem la cadena alimentaria sobreexplotada de la que costa tant sortir-se'n i mirem d'esbrinar si hi ha alternatives més saludables i sostenibles.
La Marta Vergés s'ha proposat descobrir els secrets de la cadena alimentària i comença fent-ho des d'una deixalleria, on van a parar les restes dels menjars i els envasos del que consumim i que diuen molt de nosaltres. Des d’allà, descobrim que cada català llença una mitjana de 35 quilos de menjar a la brossa cada any.
Parlem amb l’activista i periodista Esther Vivas, que ens explica què significa la sobirania alimentària i les decisions conscients que hem de prendre a l’hora de comprar. I xerrem amb Javier Guzmán, membre de la plataforma Justícia Alimentària, que ens descriu les accions que pren aquest col·lectiu perquè els missatges publicitaris i dels envasos siguin més honestos.
Esther Vivas i Marta Vergés a 'Menja't el món' RTVE
En el programa d'aquest dimarts també coneixem la Núria Vallès, responsable d’atorgar els segells de cultiu ecològic als productes. I, finalment, ens desplacem fins l'hort ecològic d'en Xavier Espada, que ens explica perquè ha optat per aquest tipus de conreu.
L'hort ecològic d'en Xavier Espada, a 'Menja't el món' RTVE