Enlaces accesibilidad

Premi Disc Català de l'Any

"Tots els meus principis" d'Els Catarres, premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4

  • El grup guanya el guardó amb el seu nou disc "Tots els meus principis", després del seu darrer àlbum "Big Bang"
  • El premi s'entregarà el proper 14 de març en el decurs d'una festa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm en un acte obert al públic a les 20h   
  • Demana les teves invitacions per la festa de lliurament del proper 14 de març amb les actuacions de Els Catarres i La Folie.

Per
"Tots els meus principis" Els Catarres Els Catarres

Els oients de Ràdio 4, a través del programa "Catalunya Exprés Magazine", han escollit per votació popular el que consideren el millor disc editat en català durant el 2018: "Tots els meus principis" del grup Els Catarres. 

El grup format per Èric Vergés Jan Riera, d'Aiguafreda, i Roser Cruells, de Centelles, ha guanyat amb "Tots els meus principis" el Disc Català de l'Any 2018. Premi que l'acredita com l'àlbum català més destacat de la temporada, segons els oients de Ràdio 4. Els Catarres ja va guanyar el premi del 2013 amb l'àlbum "Postals".

Els Catarres ha aconseguit més vots que la resta de finalistes, li seguia el disc "Ahora o nunca" de La Pegatina i "Venim de lluny" de Doctor Prats. Els altres finalistes eren: "La gran vida" de Buhos, "Triangular" d'El Petit de Cal Eril, "Som" d'Els Pets, "Ara som gegants" de Joan Dausà, "Nua" de Judith Neddermann, "Eclíptica" de Maria Rodés i "Fills de les estrelles" d'Obeses.

Ràdio 4, a través del programa de Joan Arenyes "Catalunya Exprés Magazine", ha organitzat un any més l'elecció del Premi Disc Català de l'Any en una votació popular feta exclusivament a través del web www.rtve.es/disccatala"Catalunya Exprés Magazine" s'emet els diumenges de 17h a 20h de la tarda.

L'acte de lliurament del premi tindrà lloc dijous 14 de març, a les 20h a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, on està previst que el grup ofereixi un showcase en directe.

Un premi històric

El premi "Disc Català de l'Any" de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa "Cançons al vent" i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rossell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Obeses.

L'última edició la va guanyar el grup Txarango, per segona vegada, amb l'àlbum "El cor de la terra".

RTVE

anterior siguiente