Enlaces accesibilidad
Dimarts 6 de novembre a les 18:35h i dissabte 10 de novembre a les 15:10h a La 2

La psicòloga Sílvia Congost, dimarts a 'Noms propis'

Per
Anna Cler entrevista Sílvia Congost
Anna Cler entrevista Sílvia Congost

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

www.rtve.es/nomspropis

Sílvia Congost visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per l'Anna Cler amb qui parlarà de com s'ha d'encarar una relació tòxica de parella, dels diferents tipus de dependència emocional, de com hem de potenciar l'autoestima, sobretot en els nens perquè "cal prendre consciència d'on s'han de posar els límits, que hi ha coses que no són negociables per nosaltres". 

Sílvia Congost va estudiar psicologia i va anar a viure als Estats Units. Va patir una relació de dependència emocional de la què no aconseguia sortir-ne, fins que va recuperar la seva autoestima i va superar la situació tòxica que patia i es va adonar que volia ajudar a d'altres persones que es trobaven com ella. Per a ella, "el patiment és allò que associem sempre amb la por. L'amor mai ens hauria de fer patir i, quan ens fa patir, ha deixat de ser amor, és desamor. És a dir, quedem atrapats perquè pot ser algun dia va ser amor i vam estar-hi bé amb aquella persona".

Nascuda a Girona fa 41 anys, sempre ha volgut dedicar la seva feina a ajudar a sortir d'aquestes relacions a les persones que les patien i, millor, quan abans possible sigui perquè "educar és allò que fas quan no intentes ensenyar. És el que fem tot el temps amb l'exemple. I si no es crea una consciència més profunda a nivell de relacions sanes, a nivell de què és l'amor i què és el que no té res a veure amb l'amor, el patró de dependència s'anirà repetint". Actualment, Sílvia Congost realitza sessions online i presencials conduint grups d'autoestima, aconseguint generar canvis en les persones que ho necessiten en menys de deu sessions.

RTVE

anterior siguiente