Enlaces accesibilidad
18 de juliol de 1964

Inauguració del estudis de Prado del Rey

  • Van ser fundats en 1964 per substituir a l'anterior seu de TVE, situada en Passeig de l'Havana (Madrid)
  • El seu Estudio 1 tenia una superfície d'1.200 metres quadrats, la qual cosa li convertia en un dels platós més grans del món per l'època.
  • A l'octubre de 2018 el mític Estudi 1 reobre les seves portes totalment renovat i modernitzat

Per
Història de TVE - Inaguració dels estudis de Prado del Rey

El 18 de juliol de 1964, Francisco Franco inaugura els nous estudis a Prado del Rey. El nou centre de producció té nou estudis, enfront dels dos del Passeig de l'Havana, amb una extensió total de 3.046 metres, dels quals 1.200 metres pertanyen al Estudio 1, el major estudi de televisió d'Europa, uns metres més que el seu anàleg en la BBC. El primer enregistrament que es va fer en aquell estudi va ser l'obra d'Oscar Wilde "El fantasma de Canterville" realitzada per Juan Guerrero Zamora.

Des de 1965, també va albergar la producció de la Segona Cadena. En 1971 es va traslladar allí la seu central de Ràdio Nacional d'Espanya, en una dependència annexa a l'edifici principal que es va denominar la Casa de la radio.

A l'octubre de 2018, després d'estar tres anys tancat per problema d'amiant i d'un any d'obra, el mític Estudio 1 de RTVE reobre les seves portes totalment renovatmodernitzat i per la porta gran, amb l'enregistrament de la gala nadalenca d'aquest any que protagonitzen destacades dones de la música espanyola. Més d'1.000 metres quadrats millorats en acústica, climatització, àrea escènica, mesures de seguretat i última tecnologia preparats per acollir nous espais que passaran a formar part de la futura memòria televisiva del nostre país​.​

Programas grabados en el Estudio 1 de Prado del Rey

anterior siguiente
4 Fotos 1 / 4 ver a toda pantalla

RTVE

anterior siguiente