Enlaces accesibilidad
26 d'abril de 1961

"Escala en Hi Fi" o l'origen del videoclip a Espanya

  • "Escala en HI FI" va ser un programa musical en el qual es passa revista a la llista d'èxits de l'època.
  • Les cançons estan interpretades per actors vestits d'època que canten en play back,  en el que es considera l'embrió del que després seria el videoclip.

Per
Cabecera del programa Escala en Hi Fi

"Escala en Hi-Fi" va ser un programa de TV, emès per Televisió espanyola entre el 26 d'abril de 1961 i el setembre de 1967. Entre 1963 i 1965 formava part del magazine "Teledomingo". Dirigit i realitzat per Fernando García de la Vega era un programa pensat per a una audiència jove.

Es tractava d'un espai musical en el qual, per primera vegada a Espanya, s'utilitzava la tècnica del play-back. Actors desconeguts prestaven la seva imatge als èxits musicals del moment, mentre desenvolupaven una acció amb argument, en una sort d'embrió del que 20 anys després va ser el video-clip.

En la primera temporada va estar presentat per l'actor Pablo Sanz, que després d'interpretar un popular tema de Mario Clavell, donava lloc a les successives actuacions. Més tard aquesta labor la va realitzar el cantant Juan Erasme Mochi.

Entre els actors que van posar la seva imatge a l'espai, figuren rostres després molt coneguts com el de Karina, qui poc després es convertiria en la cantant de moda al país.

RTVE

anterior siguiente