Enlaces accesibilidad
Diumenge 7 de febrer a les 12:30h a La 2

Els 'xurros d'autor', aquesta setmana a "Tinc Una Idea"

  • La idea de la xurreria es va gestar quan va tancar un local al costat de la pastisseria on treballaven
  • Aquest projecte té un conveni de col·laboració amb la Fundació Alícia d’alimentació i ciència
  • L’origen del xurro és incert. Es pensa que els àrabs el van idear
tui-89xurros---muoz-y-estrada
COMUNICACIÓ - TVE CATALUNYA

Tinc una idea, el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta i presentat per Marta Càceres. S'emet els diumenges a les 12:30h per La 2.

Fins el producte més tradicional es pot tornar el més modern.. És el cas de Lluís Estrada Canal i Marc Muñoz, dos pastissers de Barcelona que després d’un any investigant fan els xurros més sofisticats de la ciutat.

N’hi ha de dolços però també de salats com per exemple de salmorejo, sobrassada o pernil. Van pensar que davant d’un entorn tant competitiu com l’actual calia trobar noves tècniques d’oferir productes als clients.

Lluís Estrada reconeix que “partim de la recepta tradicional, amb farina, aigua i sal. Això sí, amb una fritura correcta en un bon oli d’oliva verge extra”.

Marc Muñoz ens explica: “Per nosaltres el xurro és i ha estat una massa bàsica que ens ha donat molt joc, que ens ha permès fer coses divertides e interessants. Des del principi dèiem una mica que el xurro és a la pastisseria lo que el funky a la música, una cosa divertida per tothom, encaixa per tots els públics”.

“Darrera d’un producte tan senzill com el xurro pot haver-hi molta ciència” explica l’Alícia Farré, una de les investigadores de la Fundació Alícia d’alimentació i ciència que col·labora amb el projecte ‘Comaxurros’.

RTVE

anterior siguiente