"Tinc una idea" invita amb 'Insòlitbarcelona' a redescobrir la ciutat comtal
- Amb l'enòleg Miquel Palau coneixerem com s'ha recuperat la tècnica cel vi de tina
- Ens endinsarem en l'art de l'alta floristeria de la ma de Rosa Valls i l'escola de Mercabarna-flor
"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta i presentat per Marta Càceres. S'emet els diumenges a les 12:30h per La 2.
Avui presentem a Insòlitbarcelona, un projecte de visites guiades per descobrir la ciutat comtal. També coneixerem el vi de tina, un vi experimental que es caracteritza pel sabor i l’olor de les terres del Bages. Finalment, entrevistarem a Rosa Valls, una apassionada de les flors, que es dedica a la formació en l’art floral.
Redescobrir Barcelona
Insòlitbarcelona és un projecte que ofereix l’oportunitat de conèixer la Barcelona més autèntica. “Que la gent sigui conscient dels recursos d’aquesta ciutat fa que hi visquin millor i això a nosaltres ens agrada” ens explica Clara Mas, impulsora d’aquesta idea juntament amb Anna Masides. Aquestes rutes culturals acullen a tothom que vulgui apuntar-s’hi i serveixen per gaudir dels indrets més extraordinaris de la ciutat comtal.
De la pedra a la boca
El grup Roqueta Origen ha recuperat la tècnica del vi de tina, una tècnica de fa més d’un segle, que ara s’ha rescatat per tal de treballar un vi amb unes característiques molt fines i particulars. El projecte és liderat per l’enòleg Miquel Palau i té el suport del centre tecnològic i d’investigació CTM-Eurecat de Manresa.
Rosa Valls, alta floristeria
Rosa Valls dirigeix l’escola floral de Mercabarna-flor que es dedica a ensenyar tan a professionals com a aficionats en l’art de floristeria.“Perquè el florista d'avui dia ja no és només qui ven poms de flors; el florista ha de dominar totes les arts plàstiques, des de l'escultura al dibuix: cada ram ha de ser únic. Per ser florista, cal formació.” comenta Rosa Valls.