L'ús pedagògic de les noves tecnologies, diumenge a "Tinc una idea"
- A més, el programa visita l'empresa de bicicletes del Marc i la Mariona i entrevista l'Albert Adrià, el millor xef pastisser del món
"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S'emet els diumenges a les 12.25h per La 2.
El programa d'aquesta setmana parla del mòbil com a eina educativa. Coneixerem algunes aplicacions i noves tecnologies educatives que canvien la manera d'ensenyar. També entrevistem el Marc i la Mariona que, gràcies a una campanya de micromecenatge, han creat una petita empresa que fa bicicletes de bambú. I finalment entrevistem Albert Adrià, que acaba de ser nomenat millor xef pastisser del món.
Cada vegada més el mòbil s'utilitza a les escoles com a eina educativa. L'ús pedagògic de les noves tecnologies canvia la manera d'ensenyar i obre noves possibilitats de negoci a petites empreses tecnològiques. Durant el programa coneixerem algunes d'aquestes aplicacions i noves tecnologies educatives. Jordi Vilar, professor de tecnologia d'ESO, explica: "Sovint els professors hem deixat de ser els que més sabem de la classe. Ara el professor també passa a ser un facilitador. Els diem per on poden començar i cada un arribarà allà on pugui o vulgui. La idea és acompanyar-los".
Al programa també entrevistem el Marc i la Mariona que, gràcies a una campanya de micromecenatge, han creat una petita empresa que fa bicicletes de bambú. Van tenir la idea arran d'un viatge a l'interior de la Xina i un cop retornats a Barcelona es van posar a crear el seu propi projecte empresarial. Les seves bicicletes són totalment manuals i ja en venen a diversos indrets d'Europa. En Marc ens explica el procés de producció i ens diu que fabriquen "una mitjana de 2 cada 2 setmanes".
I finalment entrevistem Albert Adrià, que acaba de ser nomenat millor xef pastisser del món. A més el restaurant Tickets que regenta amb el seu germà Ferran i altres dos socis ha entrat en el rànquing dels 50 primers restaurants del món. En format Màster Class ens dóna alguns consells per fomentar la creativitat i el treball en equip.