Enlaces accesibilidad
Diumenge 25 de gener a les 12.30 per La 2

Oli de la Vall del Cardener aquesta setmana a "Tinc Una Idea"

  • Antigues oliveres abandonades produeixen ara un oli de qualitat
  • Aparcar amb el mòbil
  • Teterum, infusions amb voluntat social

Per
OLI CARDONA
OLI CARDONA

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S’emet els dissabtes a les 12.30h per La 2 i en redifusió el mateix diumenge a les 19.30h pel Canal 24 H

www.facebook.com/tincunaidea http://twitter.com/tincunaidea_tve

Al programa d’aquesta setmana veurem un projecte col·laboratiu entre propietaris i pagesos de la Vall del Cardener que recupera antigues oliveres abandonades per produir un oli de qualitat. Es tracta d'oliveres de la varietat corbella, que creixen sobretot als marges dels camps. De moment n'hi ha poca producció però ja es ven a botigues i restaurants de Cardona, Manresa i també de Barcelona.

OLI DE CORBELLA, RECUPERAR EL PAISATGE DEL CARDENER

Al programa d'aquesta setmana veurem un projecte col·laboratiu entre propietaris i pagesos de la Vall del Cardener que recupera antigues oliveres abandonades per produir un oli de qualitat. És un projecte que està canviant el paisatge dels voltants de Cardona i que aporta valor social i agrícola a nombroses petites propietats que fins ara estaven abandonades. Es tracta d'oliveres de la varietat corbella, que creixen sobretot als marges dels camps. De moment n'hi ha poca producció però ja es ven a botigues i restaurants de Cardona, Manresa i també de Barcelona. L'ànima del projecte és Maria Àngels Rial, que explica: "Hem apostat per un producte autòcton, que estava pràcticament oblidat i que ara volem recuperar oferint oli de casa i de qualitat".

APARCAR AMB EL MÒBIL

Les noves tecnologies no tenen edat. Us presentem el cas de dos professionals de llarga experiència que han creat una aplicació innovadora per mòbil que facilita l'aparcament. Ferran Gatius i Jordi Badal, els dos socis fundadors, diuen: "Tots dos tenim més de 60 anys i som un rara avis. Tenim una necessitat vital de fer coses i ara per primera vegada hem creat el nostre propi projecte. Animem a tothom a fer-ho"

INFUSIONS AMB VOLUNTAT SOCIAL

I coneixerem el cas de la Patrícia, una dona nascuda a Suècia i enamorada de Barcelona. Ha creat una petita empresa que ven tes i infusions a domicili i que ha guanyat el Premi Empresa Social.

RTVE

anterior siguiente