Enlaces accesibilidad
Divendres 28 de juny a les 12h

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha atorgat la 5a edició dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual

  • El Secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí, ha encoratjat els joves a que tirin endavant perquè "el país necessita el vostre talent"
  • La Directora de RTVE Catalunya, Ana Maria Bordas, també s'ha dirigit als joves recordant-los: "Esforceu-vos, nos us rendiu, no us conformeu, els temps són difícils però heu de lluitar, innovar i seguir formant-vos"

Por
Guanyadors en la categoria de ràdio recolliint el Premi Miramar
Guanyadors en la categoria de ràdio recolliint el Premi Miramar

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha atorgat aquest matí els Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual a estudiants universitaris i de grau superior en comunicació pels seus treballs destacats en el món de la ràdio i la televisió. El premi Miramar d'honor ha recaigut aquest any en el periodista Ramon Colom.

Aquest matí ha tingut lloc l'acte d'entrega de la 5a edició dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual al Parlament de Catalunya convocats pel Consell Assessor de RTVE a Catalunya. L'acte ha estat presidit per la Presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; acompanyada a la taula pel Secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí; pel President del Consell Assessor de RTVE a Catalunya, Jordi Bosch; per la vicepresidenta del Consell Assessor de RTVE a Catalunya, Montserrat Nebot; i per la Directora de RTVE Catalunya, Ana María Bordas.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert han començat l'acte dels Premis Miramar repassant la història del Palau del Parlament de Catalunya, "la casa de tots". Ha continuat el Secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí, que ha explicat que aquest és un acte rodó perquè uneix en una mateixa sala el talent acompanyat de l'èxit de tota una vida de Ramon Colom amb el talent incipient dels joves. També ha encoratjat els joves a que tirin endavant perquè "el país necessita el vostre talent".

El President del Consell Assessor ha remarcat el paper de l'entitat de vetllar pel futur de RTVE i perquè sigui plural. I ha recordat que enguany el centre de Sant Cugat compleix 30 anys.

Per la seva banda, Ana María Bordas ha agraït participar com a jurat en un premi de gent amb empenta i en un premi de comunicació, en uns moments tan difícils. A més, ha recordat que els premiats faran pràctiques a TVE i ha remarcat la voluntat de formació de RTVE. També s'ha dirigit als joves recordant-los: "Esforceu-vos, nos us rendiu, no us conformeu, els temps són difícils però heu de lluitar, innovar i seguir formant-vos".

Els Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual, que arriben enguany a la seva cinquena edició, tenen l’objectiu de mantenir viu l’esperit emprenedor, experimental i innovador que ha caracteritzat el centre de producció de Sant Cugat, escola d’excel•lents professionals. Els Consell Assessor de RTVE pretén amb aquests premis promocionar i difondre aquests valors entre els estudiants i facilitar el descobriment de nous talents.

En aquesta edició el premi Miramar en la categoria de ràdio l'ha guanyat el projecte "Equipaments culturals autogestionats: les ocupacions" dels alumnes del TecnoCampus de Mataró. I el Miramar de Televisió ha estat pel documental "Lligats a la mar" dels alumnes de l'Institut Pere Martell.

El premi Miramar d'honor ha estat atorgat al periodista Ramon Colom per la seva dilatada carrera a TVE i per la defensa de la qualitat dels mitjans públics. La Vicepresidenta del Consell Assessor, Montserrat Nebot, ha presentat a Ramon Colom com "un home entregat en la seva passió, la comunicació en el món de la imatge". Colom ha agraït el premi "és la primera vegada que em donen un premi personal, no per cap programa"i ha explicat: "A la Universitat sempre els hi dic als meus alumnes que les coses importants no estan al pla d'estudis (...) us proposo que sigueu exigents i que busqueu allò que no està al pla d'estudis". "Vull animar-vos a tots, feu-vos forts, sigueu valents, perquè nosaltres, la resta de la societat, us necessitem".

Han format part del jurat d'aquesta edició dels Premis Miramar: Ignasi Genovès, Director general d'Atenció Ciutadana i Difusió de la Generalitat de Catalunya; Ana Maria Bordas, Directora de RTVE Catalunya; Carolina López, Directora d'Animac; Sergi Schaaff, guanyador del premi d'honor l'any passat; i Jordi Bosch, President del Consell Assessor de RTVE a Catalunya.

La periodista de RNE, Rosa Gil, ha presentat l'entrega de premis.

La Presidenta del Parlament Núria de Gispert ha tancat l'acte encoratjant als joves finalistes i premiats i animant-los a seguir treballant i seguir esforçant-se. També, ha felicitat la tasca del Consell Assessor de RTVE a Catalunya, de RTVE a Catalunya per preocupar-se per Catalunya i la llengua i els 30 anys del centre de Sant Cugat.

RTVE

anterior siguiente