Enlaces accesibilidad
Bloqueig independentista

Tsunami Democràtic talla l'AP7 a Girona

  • Interrompen la circulació a l'autopista a la Jonquera i a Girona durant 32 hores
  • Els CDR s'han sumat a la crida virtual de Tsunami Democràtic
  • Centenars de vehicles hi han quedat atrapats durant tota la nit

Per
Desallotgen l'AP7 a Girona

L'autopista AP-7, la via principal de connexió entre Espanya i França per carretera, ha estat tallada en els dos sentits de la marxa abans de les 9 hores de dilluns en el punt fronterer de La Jonquera (Girona) per manifestants que protesten per la sentència del 'procés'.

Tsunami Democràtic bloqueja l'AP-7 durant tres dies

La plataforma independentista s'ha manifestat contra la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en una acció que ha bloquejat la frontera durant 32 hores i ha produït diversos talls de trànsit.

anterior siguiente
8 Fotos 1 / 8 ver a toda pantalla
  • Els manifestants han tallat des de les 9 del matí l'autopista a La Jonquera

    Els manifestants han tallat des de les 9 del matí l'autopista a La Jonquera

    Tsunami Democràtic ha convocat a la gent a l'autopista que enllaça França i Espanya. 

  • El bloqueig ha produït llargues cues a la frontera entre Espanya i França

    El bloqueig ha produït llargues cues a la frontera entre Espanya i França

    El col·lapse de l'AP-7 ha provocat les queixes de transportistes que s'han quedat atrapats durant el bloqueig.

Nombrosos vehicles han bloquejat el pas fronterer i quan han estat desallotjats de La Jonquera, han anat a tallar la N-II paral.lela a l'autopista i després han fet el mateix a l'AP7 a Girona.

La plataforma independentista Tsunami Democràtic havia fet una crida a través de la seva aplicació i xarxes socials perquè se sumessin altres vehicles i persones a l'acció. Sota el lema "Tothom a La Jonquera", a través de les xarxes socials Tsunami Democràtic assegura que "amb l'ajuda dels companys de la Catalunya Nord, hem pogut tallar els dos sentits de la marxa de l'AP-7 en el punt fronterer".

[Especial: La sentència del 'procés']

"Ara mateix, fem una crida general a anar fins a la frontera, amb cotxe o sense", indica Tsunami Democràtic en les xarxes socials, una acció a la qual s'han sumat els Comitès de Defensa de la República (CDR).

"Ara mateix, fem una crida general a anar fins a la frontera, amb cotxe o sense"

L'objectiu de la mobilització, asseguren, és que la comunitat internacional "faci entendre" a Espanya que "l'únic camí és asseure's a parlar" per a negociar una solució al conflicte a Catalunya.

Un escenari cap a Espanya i barricades cap a França

Els manifestants han disposat un escenari de grans dimensions en el mateix punt fronterer, en sentit a Espanya, amb altaveus, sense que de moment s'hagi anunciat l'ús que tindran, mentrestant, en direcció a França s'han instal·lat barricades amb material d'obra.

Tant en la part espanyola com en la francesa hi ha una forta presència policial que no ha actuat de moment.

Els manifestants s'han concentrat a l'autopista AP-7 al seu pas per Girona

Els manifestants s'han concentrat a l'autopista AP-7 al seu pas per Girona

Divendres passat, Tsunami Democràtic va anunciar que preparava la seva "acció més ambiciosa" per a just després de les eleccions del 10N: "Preparem-nos per a un 11S de tres dies", va assenyalar en un comunicat, en al·lusió a la mobilització independentista de cada 11 de setembre, Diada de Catalunya.

La plataforma que va promoure el col·lapse dels accessos a l'aeroport del Prat el passat 14 d'octubre, dia en què es va donar a conèixer la sentència del 'procés', va instar el divendres als independentistes que segueixen les seves convocatòries a través de les xarxes a que sol·licitessin "festa" en el treball almenys un dia entre aquest dilluns i dimecres que ve.

Desviaments de trànsit a Espanya i França

Segons confirma el Servei Català de Trànsit (SCT) i l'entitat francesa Vinci Autoroutes, els conductors han d'abandonar obligatòriament aquesta via principal de connexió per carretera entre tots dos països en la sortida 3, la de Figueres Nord, en territori espanyol, i en la 43, Perpinyà Sud, en el francès.

Els turismes i camions que circulen per l'AP-7 en direcció a França es desvien per la carretera N-II i nombrosos manifestants realitzen a peu l'últim tram abans d'arribar al punt de la protesta, el pas fronterer de La Jonquera.