Enlaces accesibilidad

RNE lliura els 59º Premis Sant Jordi de Cinematografia

Els premiats han participat, juntament amb el director de RNE, Alfonso Nasarre, amb una roda de premsa a Barcelona, presentada per la periodista Silvia Tarragona

Alfonso Nasarre, director de RNE, ha assegurat que “ja són 59 anys els que RNE a Catalunya lliura els Premis Sant Jordi i que la ràdio pública vol continuar donant suport al món del cinema i la cultura”

  • La gala de lliurament dels guardons es va celebrar dilluns 13 d'abril a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm.
  • Sílvia Tarragona i Oriol Nolis, presentadors de la gala, han recordat que en 12 mesos se celebrarà la 60 edició d’aquests històrics premis de RNE a Catalunya

Per
Gala 59º Premis Sant Jordi de Cinematografia

Gala

RNE ha lliurat els Premis Sant Jordi de Cinematografia, durant una gala que es va celebrar anit a l’antiga fàbrica Estrella Damm de Barcelona i que han presentat els periodistes Sílvia Tarragona i Oriol Nolis. Aquests històrics premis, que enguany celebren la seva 59a edició, han premiat a actors tan reconeguts com Mònica Randall, Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez,  entre d’altres guardonats. A més, a la la gala han estat presents el director de TVE, José Ramón Díez el director de RNE,  Alfonso Nasarre i el director de TVE Catalunya Eladio Jareño

A la cerimònia també s’han recordat a actors, cantants i directors que han mort fa poc, com Àlex Angulo, Amparo Baró, Paco de Lucía, Pere Ventura, Rosa Novell o Manuel de Oliveira,  entre d’altres. El cantautor català Rafa Pons ha posat la música a diferents moments de la gala.

Sílvia Tarragona i Oriol Nolis han acabat recordant que en dotze mesos se celebrarà la 60a edició dels Premis Sant Jordi i ha tancat amb un “viva el cinema i que visqui la ràdio”.

Roda de premsa

RNE ha celebrat la roda de premsa de la 59ª edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia, que reconeixen el treball dels professionals del sector. Alguns dels guardonats s’han donat cita avui a l’hotel Arts de Barcelona hores abans de la gala de lliurament, que es farà aquest vespre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

queden ja convocats per a la 60 edició dels Premis Sant Jordi”, i a continuació ha cedit la paraula als premiats, per ser “els autèntics protagonistes

A l’acte, que ha presentat la periodista de RNE, Silvia Tarragona, el director de RNE, Alfonso Nasarre, ha recordat el compromís de RNE a Catalunya amb el món del cinema i la cultura. Nasarre ha afegit que “queden ja convocats per a la 60 edició dels Premis Sant Jordi”, i a continuació ha cedit la paraula als premiats, per ser “els autèntics protagonistes”.

A la roda de premsa han assistit les actrius i actors Íngrid García Jonsson, Mònica Randall, Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez; els directors Carlos Marques-Marcet i Jon Garaño; el guionista Borja Cobeaga; així com els distribuidors de cinema online, Jaume Ripoll, Juan Carlos Tous i José Antonio de Luna.

D’altra banda, els actors Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez, premiats ex aequo pel seu treball a la pel.lícula ‘La isla mínima’, han afirmat sentir-se feliços per compartir aquest Premi Sant Jordi al cinquanta per cent.

Íngrid García Jonsson, premi a la millor actriu per ‘Hermosa juventud’, ha agrait el premi i s’ha mostrat molt feliç per haver estat escollida entre tantes actrius que al 2014 han fet pel.lícules molt bones.

Jon Garaño, codirector de ‘Loreak’, també s’ha manifestat molt content per rebre aquest Premi Sant Jordi, “un premi molt prestigiós, amb un historial de premiats de luxe”.

Carlos Marques-Marcet, director de ’10.000 Km.’, millor ‘opera prima’, ha agrait el suport que ha rebut de Conxita Casanovas, presidenta del Jurat, així com el suport que ha tingut de RNE i TVE.

Mònica Randall, premi especial a la Trajectòria, ha reconegut estar molt emocionada: “Aquest premi significa que has deixat empremtes i estimació en el cor dels espectadors i de les persones.”

Els distribuidors de cinema de la plataforma online ‘Filmin’, Jaume Ripoll, Juan Carlos Tous i José Antonio de Luna, han mostrat el seu agraïment a RNE i a Conxita Casanovas per rebre el premi a la Indústria, i han assegurat que aquest premi “ens reafirma en el nostre amor al cinema i ens anima a ampliar les plataformes de distribució, perquè les nostres pel.lícules puguin arribar al públic.”

Borja Cobeaga, guionista de ‘Ocho apellidos vascos’, pel.lícula guanyadora de les Roses de Sant Jordi ha explicat que ja estan preparant la segona part i que esperen que tingui tant d’èxit com la primera.