tornar premis

QUÈ ÉS ARAUCÀRIA?

"Araucaria" és una sèrie de 8 capítols on es mostra un recorregut pels treballs que fa la cooperació espanyola per a conservar la biodiversitat de Llatinoamèrica.

Feta pel mateix equip del programa "El escarabajo verde" cadascun dels capítols suposa un canvi radical en la visió de la conservació ecològica per la relació que hi ha entre els diferents espais naturals protegits i les comunitats locals que els habiten.

El programa "Araucària" és una iniciativa de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional. Les seves accions no es limiten només a enviar ajudes a aquells llocs que ho necessiten, sinó que els dóna tot l'assessorament necessari perquè siguin les mateixes comunitats indígenes les que trobin alternatives de producció compatibles amb la conservació de la natura. Amb aquest objectiu es pretén que les persones s'integrin completament en el medi i poder fer realitat el concepte de desenvolupament sostenible.

Així, la sèrie "Araucària" no és un conjunt de documentals clàssics, no és ni naturalística ni antropològica, perquè la presència de l'home en el medi s'entén com la d'una espècie més dins l'ecosistema. Una espècie que també s'ha de conservar, però, respectant les altres si es vol garantir la seva pròpia supervivència. És a dir, que el futur de tots aquests llocs que es mostren, dels més rics en natura del món, passa obligatòriament perquè aquells que allà hi viuen gestionin de manera equilibrada els seus recursos naturals.