Enlaces accesibilidad

Sport2live, l'esport com a teràpia de reinserció

  • Eduardo Torras ens obrirà les portes de Sport2live, una iniciativa que té per objectiu ajudar, a través de l’esport, aquelles persones que han tingut problemes amb les addiccions.
  • Coneixerem Wavecontrol, una empresa que fabrica aparells per mesurar les ones que emeten les antenes de telefonia que trobem a tot arreu.
  • Manuel Matés, emprenedor en l’àmbit d’Internet, ens parlarà del llibre que ha traduït, "Cómo cerrar rondas de financiación con éxito"

Per
Tinc una idea - Sport2live, l'esport com a teràpia de reinserció

Sport2live, l’esport com a teràpia de reinserció

Eduardo Torras va ser durant 15 anys addicte a les substàncies. Un cop va sortir de l’addicció i la teràpia va adonar-se que el fet d’incloure l’esport a la seva vida va millorar la seva autoestima i la seva capacitat social. És per això que va decidir crear Sport2live, una iniciativa que ajuda a la reinserció social a partir de la pràctica esportiva, sobretot el triatló.

Eduardo Torras

Eduardo Torras

El usuaris de Sport2live arriben des d’institucions socials i sanitàries. Dues d’aquestes entitats són la Fundació Salut i Comunitat i l'Associació Benestar i Desenvolupament. Atenen casos d’addicció donant suport psicològic i, un cop estan preparats per la següent fase, els deriven a Sport2live perquè completin el seu tractament.

Segons l’Eduardo Torras, “l'addicció té un avantatge respecte a les altres malalties i és que la persona addicta pot deixar de ser un malalt”.

Tenir les ones sota control

Wavecontrol és una de les poques empreses que es dedica a fabricar aparells que mesuren l’exposició a les ones produïdes per antenes de telefonia i altres aparells, com per exemple els que s’utilitzen als hospitals o els mateixos electrodomèstics que tenim a casa. Tenen la seu al Poblenou de Barcelona, que és on es munten tots els components.

Wavecontrol

Wavecontrol

Ernest Cid, que és el fundador, explica que a vegades han de fer pedagogia perquè hi ha gent que no entén gaire què son els camps electromagnètics i el seu efecte en les persones: “ Ens pregunten si són bons o dolents. Nosaltres els hi diem que hi ha unes regulacions i normes que els limiten, i uns estudis avalats per la OMS. Amb els nostres equips mesurem i veiem si estem dins dels valors màxims permesos”. Afegeix que sota control no està demostrat el seu perjudici però a llarg termini i en exposicions constants i intenses si que podrien tenir conseqüències.

Wavecontrol treballa amb un aparell propi que ja exporten a quasi bé 45 països d’arreu del món. Xina, lluny de ser competència, és un dels seus principals clients.

Manuel Matés, un dels pioners a Internet

Manuel Matés és un emprenedor pioner en l’àmbit d’Internet a Espanya. Avui inversor, sap que en qualsevol acció emprenedora a vegades es guanya i altres es perd, però del fracàs també se n’aprèn. Acaba de traduir un llibre que ja és best-seller als Estats Units, titulat Cómo cerrar rondas de financiación con éxito. Parlem amb ell de capital de risc, d’inversions i d’investigació.