Enlaces accesibilidad

Any Vinyoli, cent anys del naixement del poeta vital

  • Joan Vinyoli i Pladevall fou un poeta català (1914-1984), fill adoptiu de Santa Coloma de Farners

Per
Arxiu TVE Catalunya - Art Flash - Joan Vinyoli

Passats els anys -ara se'n commemoren cent del seu naixements- encara no s'entén com no ha estat molt més conegut del gran públic. Vinyoli és el poeta que comunica, expressa, va tant directe a l'os de la qüestió que sovint amb una frase se'l cita.

A TVE Catalunya, amb la voluntat d'acompanyar iniciatives com l'Any Vinyoli recuperem dels arxius històrics les imatges que poden acostar-nos més al poeta i creador. I com sempre que el propi poeta ens el llegeix, els versos prene encara més raó i força. L'escoltem en el programa que encapçala aquest text: Tot Art, del 1982.

El reportatge sobre Joan Vinyoli es va fer en ocasió de la publicacio d'una antologia que recull poemes inèdits i que es considerà en el moment de sortir a la llum com un resum de l'obra i el presament del poeta.

Aquest reportatge del programa Art Flash, revista cultural, és presentat per Àlex Broch, que a casa del mateix Vinyoli, el convida a llegir els poemes davant la càmera. Es tracta del moment en que es presenta l'"Antologia poètica de Joan Vinyoli" als lectors, elaborada per Feliu Formosa.

També hem recuperat el programa "poetes en el record" que hi dedica una part al poeta aixís com el capítol en aquest cas en castellà, de "Opinión" on ho ha un Debat moderat per Maius Carol que tracta del premis.

 

 

Televisión

anterior siguiente