Enlaces accesibilidad

Les aplicacions mòbils, molt més que un joc

  • Coneixerem quatre empreses catalanes que desenvolupen aplicacions per a dispositius mòbils. L’enginy i l’observació d’un forat al mercat de les noves tecnologies els ha permès fer-se un lloc al sector. Com és el seu negoci? Quins són els seus clients?
  • Les universitats ja no es conformen amb la docència i la investigació, ara també fomenten la creació d'empreses innovadores. Coneixerem diversos projectes universitaris que s’han consolidat com a iniciativa empresarial.
  • I sabrem com poden les petites botigues adaptar-se als nous hàbits de compra i lluitar contra els gegants comercials. Ens ho explica Maria Callís, professora de l'Escola Universitària de Comerç Escodi.

Per
Tinc una idea - 23/05/13

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els dijous a les 20.30h. i els diumenges a les 13:00 hores per La 2

Les aplicacions mòbils, molt més que un joc

Barcelona mantindrà el títol de capital mundial del mòbil fins l’any 2018 i això ha incentivat la indústria local a endinsar-se en el món de les aplicacions per mòbils i tauletes. “YesWePlay” és una app web i mòbil per organitzar activitats esportives. El seu impulsor, Ferran Llisterri, explica que “Creiem que les apps són el present però si mirem altres països com EEUU o UK, el mercat de les apps és espectacular, creix a un ritme impressionant i realment és on creiem que hi ha el negoci. Si algú vol estar online a dia d'avui ha d'estar també en app.”

Les aplicacions també han revolucionat les aules. “ABA Planet” és una app dissenyada per iPad per treballar especialment amb nens amb autisme. Una altra aplicació és del sector de la moda i en aquest cas la roba passa de l’armari passa al mòbil. Amb “Dress App” podràs organitzar-te la teva roba per dies, colors, marques...I entre tantes opcions no pot faltar "BCN Paisatge", l’aplicació turística que et descobreix els paisatges de l’entorn urbà que passen desapercebuts dia a dia. Història, curiositats i paisatges a un sol clic a la pantalla.

Universitat i empresa, cada dia més a prop

La iniciativa empresarial i els incentius orientats cap a la innovació i el desenvolupament són els nous factors que juguen un paper molt important a les universitats.

“Infantium” és una nova plataforma tecnològica que millora l’aprenentatge dels infants de zero a sis anys, a través de continguts digitals. La Karen Márquez i en Dani González són els fundadors i asseguren que “el nostre projecte es basa en innovació social, no només tecnològica. Tot el model pedagògic i cognitiu que hi ha al darrere d'Infantium es basa sobretot en el coneixement que aporta la universitat”.

També coneixerem una nova iniciativa de micromecenatge, el “Crowthinking”. L’Adrià Clapés va tirar endavant aquesta idea després d’acabar la carrera d’arquitectura a la UPC. Segons ell “Crowthinking va més enllà del finançament de projectes, crea sinergies entre persones i una comunitat que recolzi aquestes iniciatives”.

El valor diferencial de les petites botigues

No importa per quina ciutat passegis, les botigues seran gairebé sempre les mateixes, les grans multinacionals estan a tot arreu. Com poden les petites botigues adaptar-se als nous hàbits de compra i lluitar contra els gegants comercials? Ens ho explica Maria Callís, professora de l'Escola Universitària de Comerç Escodi.

I el nou espai de participació “la teva idea”

Per un Tinc Una Idea més participatiu hem creat un espai on s’emetran els vídeos de les idees i projectes més interessants que ens envieu i que prèviament haurem escollit. Si vols participar en el programa tens un minut per presentar la teva idea més innovadora a través del web del programa.

I els nostres consells o TUI (Tinc Una Idea)

“Fem volar la imaginació per uns instants” Jesús Tuson, del llibre Quinze lliçons sobre el llenguatge

"Si les mires bé, les petites coses ho poden ser tot, menys petites" Alejandro Suárez, del llibre ¡Sí, puedes!