Enlaces accesibilidad

Roger Mas puja a la Torreta de l'Orri

Por
Cims - Roger Mas puja a la Torreta de l'Orri

'Cims', el programa que dirigeix Cesc Tomàs i presenta Rogeli Vázquez, descobreix la personalitat i la vida del convidat a través d'una conversa mentre fan muntanyisme. S’emet els dimecres a les 20:30 hores a La 2.

El capítol de CIMS amb Roger Mas comença a Rubió, al Pallars Sobirà, el nucli habitat més alt de Catalunya a 1.687m. Una hora i mitja de camí i gairebé 300 metres de desnivell separen ara al Roger d’on dormirà avui: el refugi de Les Comes de Rubió."Jo sóc cantautor, per que cantautor és aquell que escriu i composa les pròpies cançons i desprès les interpreta ell mateix a l'escenari, però cantautor també és algú que dóna molta importància a la lletra. El que m'estimula de la música és que no es pot fer dues vegades la mateixa nota de la mateixa manera,...el que m’agrada de la música és sentir la vibració de la guitarra a la panxa, quan cantes, o quan fas una nota greu, sents la vibració a la gola...”

Amb els anys, Roger ha sabut definir un estil propi, aplicable fins i tot a la versió en català que va fer de ‘Ni una sola palabra’ de Paulina Rubio. En Roger Mas és un artista que li agrada molt la poesia, això es nota en les seves lletres. Moltes vegades per escriure-les va a Isàrnia, un món imaginari que ell ha creat: “Isàrnia és com un món paral•lel, és com les mateixes cançons: hi ha part de veritat i part d’ inventat.. és el meu espai místic, la meva capelleta, és aquella habitació que a vegades té certa gent per anar a fer ioga, o la capelleta que hi havia a les cases de pagès”.

Avancem amb raquetes sobre la neu fonda del bosc de les Comes de Rubió. Amb la gran quantitat de neu que ha caigut aquest hivern, el risc d’allau és elevat. Per això, el nostre guia Fidel, ens ha fet posar els Arves a tot l’equip de CIMS. Una Arva és un aparell emissor i receptor de senyals que s’utilitza per localitzar a algú en cas que es quedés colgat sota la neu.

El temps es complica cada cop més i cel i terra es confonen amb la neu i la boira. És una imatge gairebé fantasmagòrica. El temporal de neu i de vent ens posa molt difícil l’arribada al cim de la Torreta de l’Orri però finalment s’insinua la gran antena, avui glaçada, del punt més alt de la muntanya fins arribar als 2.435m , d’un cim conegut per les seves extenses vistes, des de la Serra del Cadí, a l’Est, la Pica d’Estats al Nord o el Montsent de Pallars a ponent.