Enlaces accesibilidad

Cims, entrevista a un convidat tot pujant una muntanya

  • A cada capítol de CIMS coneixem un convidat fora del seu context habitual, tot pujant una muntanya i, alhora, redescobrim el país a través de l’excursionisme

Per
Logo del programa "Cims"
Logo del programa "Cims"

Fitxa tècnica:Fitxa tècnica:

Direcció: Cesc Tomàs

Sots direcció i presentació : Rogeli Vàzquez

Realització: Cesc Tomàs i Roger Paulo

Documentació i guions: Dani Martí i Pau Vàzquez

Producció: Marta Vilanova I Josep Parés

Producció executiva: Irene Marín

Càmeres: Asghey Pla, Carles Luis i Magí Baqués

Disseny gràfic: Montse Soldevila

Sintonia Original: Ravid Goldshmidt

Es tracta molt més que d’una entrevista: és una conversa compartint l’experiència d’estar durant dos dies a la muntanya, intentant assolir un cim. Això sí: sempre sense perdre el bon humor!

Això sí: sempre sense perdre el bon humor!

Convidem a persones conegudes del la societat catalana (actors, cantants, esportistes, escriptors, científics, pallassos, cuiners...), per mirar de conèixer el seu discurs de vida. En un entorn que no els és propi, a la muntanya, i en situacions que no es donen en la seva vida quotidiana, és possible que ens mostrin els trets personals que els singularitzen i que expliquen els perquès de les seves apostes vitals.

Durant el camí potser passarem fred, o calor, ens plourà i també nevarà, dormirem en un refugi dins del sac, bufarem en les pujades… Si tot va bé arribarem dalt de tot, amb la satisfacció que això significa. Com més esforç, més satisfacció. És una sensació íntima i alhora compartida amb els companys de camí.

De vegades, potser no aconseguirem arribar dalt de tot conscients que tant important és fer el cim com gaudir del camí i de la bona companyia. Saber renunciar a seguir endavant, no serà mai un fracàs sinó un èxit en el intent, perquè no sempre es pot aconseguir allò que volem. Això sí: cal no oblidar que sovint podem aconseguir més del que ens pensem.

Això sí: cal no oblidar que sovint podem aconseguir més del que ens pensem.

La diversitat geogràfica de Catalunya ens permet visitar paisatges molt i molt diferents. Pujarem a grans cims del Pirineu, alguns de més de 3.000 metres, i a cims molt més modestos als que arribarem amb passejades molt més senzilles. Anirem també al Prepirineu, al Montseny, al Monstant, a la Serra Prades, a la Serra de Cardó , als Ports de Tortosa-Beseit, a Sant Llorenç del Munt...

Per a cada convidat trobarem un cim a la seva mida. Amb alguns d’ells grimparem, amb d’altres pujarem amb les raquetes de neu o grampons als peus, amb d’altres farem passejades per fantàstiques fagedes o boscos mediterranis. I a més a més, en cada excursió pararem atenció a tots aquells aspectes d’interès que ens ofereixen els racons que visitem: un museu local, una fira al poble del costat, un personatge que no ens podem perdre, o potser un tomb a cavall...

Amb tot plegat al programa CIMS pretenem apropar la muntanya, el convidat i els espectadors, amb una proposta televisiva àgil i amable.

A qui vols veure dalt una muntanya?

En aquesta secció volem donar-te la possibilitat de dir-nos la teva. Deixa les teves opinions a l'apartat de comentaris. Prometem fer tot el possible!!