El Consell Assessor de RTVE ha atorgat els Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual

  • La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha felicitat als finalistes i als premiats i els hi ha recordat que "sou i sereu un referent pel futur"
  • Per la seva banda Josep Martí, Secretari General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, ha recalcat: "Avui reconeixem talent, compromís i ganes de treballar, són aquestes coses les que necessita un país"
  • El periodista esportiu de TVE Pere Barthe que ha rebut el premi d'honor ha destacat la importància de que el premi hagi recaigut en un periodista esportiu i "com que l'esport és un treball d'equip, recullo el premi en nom de tots"
  • Bases del concurso en pdf
alto:396, ancho:'550', flashcontentId:'videoplayer1142050', assetID:'1142050_ca_videos', location:'mmmedia', source:'video1142050'
RTVE.ES / TVE CATALUNYA 

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha atorgat aquest matí els Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual a estudiants universitaris i de grau superior en comunicació pels seus treballs destacats en el món de la ràdio i la televisió. El premi Miramar d'honor ha reciagut aquest any en el periodista Pere Barthe.

Aquest matí ha tingut lloc l'acte d'entrega al Parlament de Catalunya dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual convocats pel Consell Assessor de RTVE. L'acte ha estat presidit per la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert; acompanyada del Secretari General de Mitjans de Comunicació, Josep Martí; pel President del Consell Assessor de RTVE, Jordi Bosch; pels Consellers de la Corporación RTVE Josep Manel Silva i Francesc Bellmunt; la Directora de TVE Catalunya, Ana María Bordas, i la Directora de RNE Catalunya, Olga Rodrígez.

Núria de Gispert ha felicitat els finalistes dels Premis Miramar recordant que són i seran "un referent pel futur en els mitjans de comunicació". I Josep Martí ha recalcat el compromís de la Generalitat per aquests premis i ha afegit: "Avui reconeixem talent, compromís i ganes de treballar, són aquestes coses les que necessita un país"

Per la seva banda, Ana María Bordas ha recordat l'aposta clara de TVE per impulsar la creativitat i la innovació. Sobre les noves tecnologies ha afirmat que "només són un instrument per transmetre el contingut, la creativitat ha de ser el motor dels mitjans de comunicació". I dirigint-se als finalistes ha explicat: "Mantingueu la curiositat, la il·lusió i no us rendiu, perquè vosaltres sou el futur. Els mitjans de comunicació necessiten una sacsejada important i l'heu de fer vosaltres".

I Olga Rodríguez ha recomanat als finalistes que es fixin en els professionals dels mitjans "perquè de tothom es pot aprendre i val la pena fer-ho". I ha afegit: "Feu honor al premi i seguiu l'estela de Miramar".

Els Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual, que arriben a la tercera edició, hi participen els estudiants universitaris de Ciències de la Comunicació i els estudiants de Comunicació, Imatge i So de Formació Professional de Grau Superior. Els Premis Miramar, amb modalitat ràdio i televisió i de contingut lliure, tenen l’objectiu de mantenir viu l’esperit emprenedor, experimental i innovador que ha caracteritzat el centre de producció de Sant Cugat, escola d’excel·lents professionals. Els Consell Assessor de RTVE pretén amb aquests premis promocionar i difondre aquests valors entre els estudiants i facilitar el descobriment de nous talents.

En aquesta edició el premi en la categoria de ràdio que ha comptat amb 5 grups finalistes l'ha guanyat el projecte "Una col·lecció de riures per no poder tenir mai un mal dia" de Clàudia Aragó de la Universitat Pompeu Fabra. El Miramar de Televisió, amb 6 grups finalistes, ha estat atorgat al projecte "Katacric, Katacrac" de Savela Vázquez, Sergio Roca, Esther Bernat, Helena Salamon, Sàskia Ferrer, Gerard Barreres i Laia Colell de l'Escola de Mitjans Audiovisual (EMAV).

I el premi Miramar d'honor ha estat atorgat al periodista esportiu de TVE Pere Barthe, per la seva llarga i intensa tasca periodística esportiva i per vetllar pel servei públic dels mitjans. Barthe ha agraït que el premi hagi recaigut en un periodista d'una redacció d'esports perquè els esports li van donar molt de prestigi al centre de producció de TVE a Catalunya. "I com que l'esport és un treball d'equip, recullo el premi en nom de tots".

Han format part del jurat d'aquesta edició dels Premis Miramar: Ana María Bordas, Olga Rodríguez, Martí Fortuny, Isaac Lacuesta, Rosa Maria Calaf, Carme Paez i Daniel Domenjó.

La periodista de RNE, Rosa Gil, ha estat l'encarregada de donar els premis.

Nuria de Gispert ha tancat l'acte recordant el gran paper de Miramar, el centre de producció de TVE a Catalunya, que al 2009 va celebrar els seus 50 anys, i ha dedicat unes paraules a cadascun dels premiats

Espacio reservado para promoción
cid:'TE_PTVECAT'