Enlaces accesibilidad
Del 10 al 20 d'agost del 2009

Arriba a Girona mig segle d'història en imatges amb la "Instal·lació urbana 50 monitors" de TVE Catalunya

  • Aquest mes, des de divendres 10 fins a dijous 20, la ciutat de Girona acull una mostra dels esdeveniments dels darrer 50 anys en commemoració del 50 aniversari de TVE Catalunya¡
  • Aquest muntatge innovador i espectacular recull la història de la televisió a través de 51 monitors amb vídeos dels fets enregistrats des del 1959 fins ara

Per

Els gironins i gironines i tothom que passegi per l'avinguda Ramon Folch podrà gaudir de l'impactant mostra 'Instal.lació urbana 50 monitors'. S'hi emet un vídeo per cada any dels 50 que han passat des que s'estrenà TVE a Catalunya.

El muntatge de 51 televisors en ple carrer sorprèn els vianants, com ja ho ha fet a Barcelona i Lleida. Cadascun dels monitors du la xifra de l'any corresponent a sota, del 1959 al 2009. Les imatges que s'hi veuen ¿muntades en vídeos d'un minut i mig- mostren els fets més impactants i les notícies més importants de cada any. 

Els 51 monitors recorden els esdeveniments més importants dels darrers 50 anys d'història i que TVE conserva al seu arxiu. Els vianants hi fan memòria del que han viscut, el que han oblidat i el que ha passat a la seva ciutat, a la comarca i al país des que TVE Catalunya n'és testimoni i en guarda l'arxiu de memòria històrica.

La realitzadora de l'exposició Ester Martínez ha fet el treball de recerca i muntatge amb el suport del departament de documentació, imatge i so de TVE Catalunya. S'han recuperat imatges de l'arxiu històric, s'han seleccionat i muntat de la forma més adient que impacta l'espectador i aconsegueix que en pocs segons tingui una visió del més destacat de cada any.

La 'Instal·lació urbana 50 monitors' serà a Girona fins al dia 20 d'agost. 

www.rtve.es/catalunya