Enlaces accesibilidad

El Parlament de Catalunya fa una declaració institucional sobre el 50 aniversari de TVE Catalunya

  • El president del Parlament ha fet la lectura de la declaració institucional en que ha destacat que Miramar i Sant Cugat han estat escoles de grans professionals
  • La declaració reconeix les primeres emissions en català com a potenciadores de la llengua i de la personalitat pròpia del país
  • També destaca que TVE Catalunya ha fusionat talent i creativitat i ha aconseguit generar una programació capdavantera

Per

Aquest migdia, el president del Parlament, Ernest Benach, ha llegit una declaració institucional de suport a TVE Catalunya en la commemoració del seu 50 aniversari. 

En aquesta declaració, llegida davant el ple, Benach ha dit que els 50 anys de TVE a Catalunya permeten retre un merescut homenatge als pioners de la televisió. El text reconeix que Miramar i Sant Cugat han estat una escola d'excel¿lents professionals. 

Afegeix que TVE Catalunya ha fusionat els nous talents del món de la comunicació i la creativitat catalana i així ha generat una programació de televisió capdavantera i amb estil propi que ha sabut reflectir la societat catalana i alhora integrar-s'hi.

La declaració institucional acaba dient que "..el Parlament de Catalunya vol manifestar el seu suport a la celebració dels cinquanta anys de Televisió Espanyola a Catalunya i reiterar el seu suport en perspectiva de futur. Un futur que ha de continuar basant-se en el seu arrelament i compromís de servei a la societat catalana, de la quan en forma part i a la qual serveix." 

També avui el Parlament ha aprovat una moció sobre els mitjans de comunicació en la que s'insta al govern de la Generalitat a que defensi davant del govern de l'estat la potenciació del centre de Sant Cugat.