Enlaces accesibilidad
Sèrie en català

La saga dels Rius

  • Sèrie dramàtica ambientada a la Barcelona dels anys 1880 al 1916 
  • La Saga dels Rius està basada en les novel·les "Mariona Rebull", "El vidu Rius" i "Desideri" d'Ignasi Agustí 
  • Sèrie de 10 capítols que podreu veure íntegrament en aquest espai
  • Es va emetra per primera vegada a La 1 al 1975

Per
Maribel Martín i Fernando Guillem, protagonistes de la sèrie La saga dels Rius

La Saga dels Rius és una producció pròpia dirigida per Pedro Amalio López que es va emetre per La 1 l'any 1975.

La sèrie explica la vida de tres generacions d'una família de la burgesia industrial barcelonesa entre els anys 1880 i el 1916. La trama es desenvolupa en tres àmbits: el sentimental, el costumista i l'històric.

Entre els intèrprets hi ha Fernando Guillén, Agata Lys, Josep Maria Caffarel, Montserrat Garcia, Carles Velat, Rafael Anglada, Enric Arredondo, Àngels Moll i Víctor Petit, entre d'altres.

Capítol 1: El 1882, l'industrial tèxtil Joaquim Rius, comença a ensenyar-li l'ofici al seu fill i, més tard, l'envia a Anglaterra per a perfeccionar-lo. Aquest quan torna es fa càrrec de la fàbrica i la seva fortuna augmenta.

Un dia coneix Mariona Rebull, filla del prestigiós joier Desideri Rebull, de la qual s'enamora. El pare de Mariona s'oposa a la relació degut a la joventut de la seva filla i també perquè els Rius han fet la seva fortuna des de baix i no pertanyen a una família de llinatge com ells. Mariona fa cas al seu pare, però Joaquim no la pot oblidar.

Capítol 2: Mariona emmalalteix i Joaquim comença a escriure-li cartes. Mentre es recupera, aquest va a veure-la i li demana la mà al seu pare. Desideri Rebull per fi l'accepta i es casen. Durant la lluna de mel a Granada, una gitana li pronostica a Mariona un futur incert; al poc temps reben la noticia de la mort del pare Rius i tornen precipitadament a Barcelona. Mariona està embarassada.

Capítol 3: Neix el fill, que es dirà Desideri, i la parella comença a tenir problemes. Entre els obrers de la fàbrica també hi ha malestar i el seu comptable, Llobet, informa que hi ha hagut un frau. Els problemes són tan greus entre la parella que Mariona té una aventura.

Capítol 4: Mariona continua veient-se amb el seu amant mentre la relació amb el marit sembla que funciona. La situació política i laboral es complica i passa alguna cosa inesperada: durant una representació d'òpera al Liceu a la que assisteix el matrimoni Rius, explota una bomba i Mariona mor a mans del seu amant Ernest. Joaquim els descobreix en un reservat i s'emporta el cadàver de la seva dona.

Capítol 5: La crisi econòmica fa que la fàbrica no estigui en bones condicions, així que el Joaquim opta per viatjar a Madrid amb quatre empresaris per a intentar pal·liar les repercussions de la crisi en el tèxtil català. A Madrid coneixerà a una actriu amb la que viurà una aventura.

Capítol 6: La crisi política desemboca en una onada de terrorisme. Exploten bombes contínuament i Joaquim Rius rep anònims amenaçant-lo a sovint. Degut a una vaga de transportistes, Rius ha de portar tot el tèxtil emmagatzemat fins al port per a l'exèrcit.

Capítol 7: Rius continua rebent anònims fins que un dia sortint de la fàbrica amb en LLobet rep un tret a la cama i el seu company és assassinat. Poc a poc es recupera i és el seu fill el que un dia es presenta a la fàbrica decidit a seguir el negoci del seu pare.

Capítol 8: Els anys passen i al 1914 esclata la Primera Guerra Mundial. La fàbrica funciona i Desideri que ja s'ha fet un home comença a flirtejar amb Crista, una noia amb pretendent. Però quan marxa a fer el servei militar tindrà aventures amb una model francesa, Jeanine.

Capítol 9: Desideri perd l'interès per la fàbrica i a la vegada gasta molts diners. La seva relació amb Crista es consolida i decideix deixar-ho amb Jeanine. La família de Crista s'assabenta de la relació amb la francesa i decideixen lliurar-se d'ella. Mentrestant, es fan reformes a la fàbrica i després de l'estiu es celebra la inauguració de les noves instal·lacions, però Desideri segueix sense mostrar cap interès i això al seu pare el disgusta.

Capítol 10: La família de Crista li posa un detectiu a Jeanine i descobreixen coses que provoquen que ella marxi a Buenos Aires. Desideri arriba tard a l'aeroport i no aconsegueix trobar-la. Així que en un ball de carnaval al Liceu es troba amb Crista, aquesta el sedueix i es queda embarassada, després es casen.