Enlaces accesibilidad

Noces d'or per TVE Catalunya: programació especial

  • Just el dia que es compleixen 50 anys de TVE Catalunya, el "Telediario" i "L'Informatiu" s'emetran en directe des de Miramar, antiga seu de TVE
  • Al "Telediario" de les 15:00 es reproduirà exactament el moment de la primera emissió de televisió a Catalunya
  • Al vespre, la "Orquesta y Coro de RTVE" oferirà un concert al Palau de la Música Catalana presidit pel President de la Generalitat de Catalunya i amb assistència de representant de tots els àmbits
  • El programa "Saber y Ganar" emetrà una edició especial en català i una altra per a tot Espanya amb presentadors de l'època i preguntes sobre programes i professionals de TVE Catalunya
  • La 2 emetrà a Catalunya una programació especial de reposició de programes històrics des del 14 de juliol a les tres de la tarda fins l'endemà a la matinada
  • Primeres imatges de la celebració

Per

El 14 de juliol de 1959 va nàixer a Miramar TVE Catalunya. Enguany celebra els 50 anys d'història amb un seguit d'actes i esdeveniments especials: el proper 14 de juliol serà la festa grossa de l'aniversari.

Tot l'operatiu del "Telediario" es trasllada el dimarts 14 a la muntanya de Montjuïc de Barcelona. Tant l'edició de les 15:00 hores com la de les 21:00 hores es produiran des de Catalunya.

Serà exactament a les 15:15 hores, a La 1, i des de la façana de l'actual Hotel Miramar -que conserva intacte el seu aspecte de quan acollia els primers estudis de TVE- quan la periodista Ana Blanco recordarà el moment de la primera emissió des de Catalunya. José Luis Barcelona pronunciarà les mateixes paraules que el 1959: "Buenas tardes desde el balcón del Mediterráneo".

Els espectadors de La 1 gaudiran així d'una forma emocionant de fer memòria del moment de l'estrena de la primera emissió de TVE Catalunya, des de Miramar per a tota Espanya.

PER PRIMER COP S'EMETRÀ "SABER I GUANYAR", UN ESPECIAL EN CATALÀ DEL POPULAR CONCURS DE LA 2

Un dels programes amb més tradició de TVE Catalunya, "Saber y Ganar" ¿porta dotze anys en antena- emetrà dos especials sobre els 50 anys de TVE Catalunya.

De 15:15 a 15:45 el programa comptarà amb uns convidats de luxe per repassar la producció estatal de TVE Catalunya. Elisenda Roca, presentadora del "Cifras y Letras"; Constantino Romero, presentador de "El tiempo es oro"; Xavier Sardà, presentador de "Juego de niños"; Mario Beut, presentador de "Busque su pareja"; i Jordi Hurtado, presentador de "3x4" recordaran els seus programes i faran les preguntes als concursants "Magníficos" del 2009, seguint l'estil de com ho feien abans.

A la nit, en acabar la retransmissió del concert extraordinari al Palau de la Música Catalana, s'emetrà de 23:00 a 23:40 una versió especial del "Saber y Ganar" en català: "Saber i Guanyar". Hi participaran concursants "Magníficos" catalans d'edicions anteriors. Aquesta versió especial gaudirà amb la presència de Joan Pera, Raimon, Rosa Maria Sardà, Àngels Moll, Enric Majó i Xavier Sardà que ajudaran a fer un repàs per la producció en català de TVE Catalunya.

"MEMÒRIES DE LA TELE" REPASSA ELS INICIS DE TVE CATALUNYA

El programa que des de fa dos anys recorda els professionals i els programes dels 50 anys de TVE Catalunya, "Memòries de la tele",  emetrà de 23:40 a 00:40 un especial on recordarà els inicis dels centre de producció de TVE.

"Memòries de la tele" repassarà el programa "Un millón para el mejor" amb el seu creador i realitzador, Fernando García de la Vega. També, farà memòria amb el presentador José Luis Barcelona del primer programa de TVE Catalunya "Balcón del Maditerráneo". A més, el "Memòries de la tele" analitzarà com poc a poc el centre va realitzar espais de gran impacte en la programació estatal com "Reina por un día", "Esta es su vida" i "Amigos del martes". L'equip del programa ha entrevistat Eugenio Pena i Ramon Solanes per a parlar d'aquest programes tant emblemàtics.

DISSET HORES DE PROGRAMACIÓ ESPECIAL PER A CELEBRAR EL 50 ANIVERSARI, AMB L'EMISSIÓ DELS MILLORS PROGRAMES DE LA HISTÒRIA DE TVE

TVE Catalunya vol recordar amb els espectadors els programes històrics i més emblemàtics produïts a Miramar i Sant Cugat del Vallès.