Enlaces accesibilidad

Especial: Festa Continuarà 2009

  • Ana Maria Matute, la gran dama de les lletres, una de les premiades amb l'escultura de xocolata que per aquests premis ha elaborat el pastisser Enric Rovira
  • El promotor cultural Antoni Vila Casas és una altra de les personalitats reconegudes pel Continuarà
  • El programa també ha premiat a TVE-Catalunya pel seu 50 aniversari
  • Mira la nostra galeria de fotos!!

Per
Especial: Festa Continuarà 2009

Dimecres 22 al vespre s'ha celebrat la festa del programa "Continuarà" de TVE-Catalunya, una festa que arriba cada any poques hores abans de Sant Jordi. S'ha convertit en una trobada que reuneix els noms molt destacats del món artístic i cultural en un espai inigualable: la Casa Fuster, al capdamunt del Passeig de Gràcia de Barcelona.

Al decurs de l'event, el programa Continuarà ha lliurat els seus premis dolços: la directora del programa, Montse Mompó, ha anat cridant un per un els premiats i a tots els ha dedicat unes paraules de felicitació.

Ana Maria Matute, la gran escriptora d'excel·lent prosa i fantasia desbordant -i primera dona membre de la Real Academia Española- ha rebut el premi de mans de Mompó. La directora del programa ha dit en lliurar-li que "és un honor que hagi acceptat aquest premi dolç, com els teus llibres, que ens fan tornar a la infància i somniar".

La directora de TVE-Catalunya Montse Abbad ha recollit el premi que Continuarà ha atorgat al centre de Sant Cugat pels seu 50 aniversari.

"Fem camí caminant" ha destacat Montse Mompó que és el lema d'Antoni Vila Casas, el promotor cultural que el dia de Sant Jordi inaugura el nou museu Can Framis al districte 22@ de Barcelona. La directora de Continuarà ha destacat de Vila Casas que "ens calen persones com vosté a Catalunya".

Claudia Llosa, recent guanyadora del Lleó d'Or de Berlín per la pel·lícula La teta asustada ha rebut també un premi dolç, com també l'escriptora i periodista Maruja Torres, recent guanyadora del Premi Nadal 2009 i a qui Mompó ha recordat que "no ets gens objectiva perquè et mulles per les teves creences".

Editorial Anagrama ha rebut el guardó en el seu 40 aniversari i per la reedició dels seus millors títols en format de butxaca i a preu assequible pel gran públic. Anagrama és una de les editorials referència de les nostres fronteres i així Continuarà els ha agraït la feina feta en els darrer 40 anys. El premi l'ha recollit Jorge Herralde.

El grup el Tricicle ha rebut el premi Continuarà de mans de la directora del TVE-Catalunya Montse Abbad per la seva trajectòria com a directors de teatre i pel seu darrer treball, Gàrric. També han estat premiats Jose Corbacho i Juan Cruz com a directors de cinema i de la sèrie Pelotas, actualment en emissió a La 1, per les seves pel.lícules plenes de personatges reals i històries entranyables.

Carles Cases, compositor, ha estat reconegut pel repertori de la Carles Cases Strings Band i per les bandes sonores de pel¿lícules com La vida abismal, Forasters i d'altres en col¿laboració amb directors com Gonzalo Suárez i Ventura Pons. Boris Izaguirre

 és molt conegut com a showman però ara també s'ha fet molt popular com a escriptor, sobretot pel seu darrer llibre Y de repente fue ayer, i com a finalista del Premio Planeta amb Villa Diamante. També té un premi "Continuarà del 2009".

Fermí Puig, xef del restaurant Drolma, ha rebut premi per la trajectòria professional i perquè ha començat una nova aventura al Petit Comité, que actualitza i revalora les millors menges de la cuina tradicional catalana.

També han estat premiats el grup d'arquitectes de Banyoles RSR Arquitectes, candidats al premi Mies Van der Rohe i dissenyadors d'edificis a Dubai.

Una altra de les dones premiades és Sabala, destacada pintora de dones desinhibides, optimistes i que transmet a través de la seva obra una filosofia d'alegria i força per encarar la vida i sempre amb molt de color.

El grup català Ojos de Brujo pel seu darrer treball "Aocanà" i perquè van dir que se superarien i segons la crítica i els seguidors, ho han aconseguit.

Finalment també ha recollit premi Enric Rovira, l'autor dels premis dolços i xocolater prestigiós dins i fora de les nostres fronteres.

Vols veure la nostre Foto-galería?

Agraïments:

Hotel Casa Fuster, Bodegas Torres, Castell Perelada, Moritz, Agustí Torrelló Mata, Fontvella, SMC, Balblair, Russian Standard Vodka, Triticum, Slagot, Herbs Barcelona, Los Cameros, Pedragosa, Enric Rovira