Enlaces accesibilidad
Dimarts 11 de febrer a les 18:35h i dissabte 15 a les 13:10 a La 2

El corresponsal Tomás Alcoverro, a 'Noms propis'

  • Conversem amb el periodista sobre la seva trajectòria professional vinculada a la situació a Beirut i al conflicte a l'Orient Mitjà
  • "Fer cròniques sobre una persona o una situació molt concreta arriba més a la gent que no explicar grans escenaris"

Per
Tomás Alcoverro al plató de 'Noms propis'
Tomás Alcoverro a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Tomás Alcoverro visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per l'Anna Cler amb qui parlarà de la seva trajectòria professional vinculada durant moltes dècades a la situació a Beirut i al conflicte a l'Orient Mitjà i des d'on ha esdevingut un gran coneixedor. "Jo crec que totes les guerres s'han explicat malament. Les guerres convencionals són sobretot, camps de batalla. I això no vol dir que ni tot el país, ni tota la gent, ni tota la ciutat estiguin vivint sota la guerra. La situació de Beirut i de l'Orient Mitjà es fa molt difícil de descriure perquè no hi ha fronts, no hi ha un exèrcit contra un altre exèrcit. Hi ha ministres, hi ha guerrilles i aquestes guerrilles a vegades es passen d'una banda a una altra. Les víctimes principals són sempre la població civil més que els militars". "Com a periodista, a vegades, fer cròniques sobre una persona o una situació molt concreta arriba més a la gent que no explicar grans escenaris. I molt menys, grans anàlisis. Jo crec que un gran enemic per la informació de l'Orient Mitjà és l'especulació".

Tomás és un periodista i corresponsal que ha treballat durant mig segle al diari La Vanguardia. "Sóc un cas molt estrany perquè mai m'he mogut ni de diari, 50 anys, ni de secció, internacional, i, fins i tot et diré, de corresponsalia; perquè és evident que he estat a París i Atenes, però sempre al voltant d'aquest tema: Orient Mitjà, Mediterrani oriental. M'he quedat amb això i és la meva vida".

El periodista va néixer a Barcelona, ara fa 80 anys. Va estudiar Dret, volia viatjar i li agradava la literatura. Per això va decidir fer-se corresponsal i ara viu entre Barcelona i Beirut. "Jo sóc ciutadà de Barcelona i de Beirut. Per tant, jo estic aquí perquè sóc d'aquí, perquè sóc de Barcelona i m'he fet una ciutat nova, Beirut, perquè vaig anar allà, vaig fer una vida; la meva història. Em sento molt còmode en un lloc i en l'altre". Alcoverroha publicat, entre d'altres, 'La noria de Beirut', un llibre que "és una metàfora perquè Beirut sempre està en situacions complicades i perilloses. I, malgrat tot, va sortint, la ciutat va girant".

RTVE

anterior siguiente