Enlaces accesibilidad
Dimecres 20 de novembre a les 18:30h a La 2

L'Erasmus i la música, dimecres a 'Jo soc Erasmus'

  • Anna Roig i Lluís Gallo, protagonistes del programa, expliquen com l'Erasmus els va ajudar a descobrir la seva autèntica vocació: la música

Per
L'Erasmus i la música a 'Jo soc Erasmus'
Anna Roig a 'Jo soc Erasmus'

'Jo soc Erasmus' mostra diferents històries que han sortit de les experiències viscudes gràcies a les beques Erasmus. Dirigit i presentat per Alicia Gómez, s'emet els dimecres a La 2.

Si en alguna cosa coincideixen totes les persones que han fet un Erasmus és que s'ha d'estar preparat perquè aquest et canviï la vida. Aquesta setmana 'Jo soc Erasmus' ens porta el cas de dues persones que durant la seva estada van descobrir que la música era la seva autèntica vocació.

És el que li va passar a la cantant i compositora, Anna Roig que, gràcies al seu Erasmus a Lió, va descobrir la cançó francesa i d'això en va fer la seva professió. "Jo mai m'hauria imaginat que acabaria cantant. Si fins i tot pensava que tenia mala veu!" De fet, ella estava estudiant magisteri musical quan se'n va anar d'Erasmus i va ser a la ciutat francesa on per primera vegada va pujar a un escenari i ja no va voler baixar-hi mai més. Actualment l'Anna està presentant el seu nou espectacle 'La tendrese', un homenatge a la cançó francesa.

L'Erasmus i la música a 'Jo soc Erasmus'

Anna Roig a 'Jo soc Erasmus' RTVE

El Lluís Gallo estudiava enginyeria forestal quan se'n va anar d'Erasmus a Viena. Durant la seva estada a Àustria va començar a tocar la guitarra per guanyar uns diners extra. El que va començar com una casualitat s'ha convertit en la seva professió i actualment és considerat com un dels guitarristes més interessants de l'escena de fusió flamenca. L'any 2015 en Luís va ser nominat al Grammy Latino juntament amb l'Ara Melikkian.

L'Erasmus suposa un punt d'inflexió per moltes de les persones que el fan. La majoria enceten les seves carreres professionals tan bon punt acabar l'Erasmus i, d'altres, troben una nova vocació en la qual abocar-se. Tal com diu l'eslògan de l'aniversari dels 30 anys de la beca, l'Erasmus canvia vides i obre horitzons.

RTVE

anterior siguiente