Enlaces accesibilidad
Dimarts 17 de setembre a les 18:10h a La 2

'Cinc dies a...' arranca temporada a Món Sant Benet

  • Descobrim una de les iniciatives culturals i de lleure més singulars de Catalunya
  • Coneixem la Fundació Alicia, que fa investigació en cuina per millorar la vida de les persones

Per
El programa 'Cinc dies a...' visita Món Sant Benet
'Cinc dies a...' a Món Sant Benet

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

www.rtve.es/cincdiesa

@CincDies

Aquest dimarts, el programa ‘Cinc dies a...’ s’endinsa a Món Sant Benet, una projecte cultural, turístic i de lleure on conviuen l’art medieval, la recerca i la gastronomia en un entorn natural extraordinari. 

Un equip del programa es desplaça al Bages per descobrir com transcorren les jornades a Món San Benet, una de les iniciatives culturals i de lleure més singulars de Catalunya. Visitem el monestir de Sant Benet de Bages, que té una part de l’època medieval i una part més modernista, la residència d’estiu de la família del pintor Ramon Casas.

Coneixem també la Fundació Alicia, un centre internacional de recerca que combina alimentació i ciència. S’imparteixen classes magistrals i es fa investigació en cuina enfocada, sobretot, a facilitar la vida de les persones. Per exemple, descobrim com treballen les textures de diversos aliments per facilitar-ne la ingesta.

Món Sant Benet pertany a la Fundació Catalunya La Pedrera i ofereix una oferta turística notable, amb un hotel i dos restaurants, un d’ells és el reconegut L’Ó, que té una estrella Michelin. El projecte fomenta el consum de productes de proximitat a través del seu hort ecològic, que té objectius socials.

Cinc dies a... Món Sant Benet és un capítol de Joan Albert Planell i Miquel Peralta.

RTVE

anterior siguiente