Enlaces accesibilidad
Dimecres 21 d'agost a les 18:05 hores a La 2

'Ho has vist!?' recorda 'Les Guillermines del rei Salomó' i 'Leonart'

· En aquest espai Víctor M. Amela recupera alguns dels programes més emblemàtics produïts a TVE Catalunya els últims 60 anys

Per
Guillermina Motta
Guillermina Motta

'Ho has vist!?' és un programa presentat per Víctor M. Amela amb realització de Guillem Nualart i producció de Fali Álvarez. 

'Ho has vist!?' és un espai, conduït pel periodista i crític televisiu Víctor M. Amela, que ofereix la reemissió d'alguns dels programes més emblemàtics que s'han produït a TVE Catalunya durant aquests seixanta anys. Aquest dimecres, recordem dos programes, 'Les Guillermines del rei Salomó' i 'Leonart'.

En primer lloc, Víctor M. Amela dona pas a la sèrie 'Les Guillermines del rei Salomó', espai dramàtic protagonitzat per la Guillermina Motta, que dóna vida a una cantant important. Per aquesta ocasió, recuperem el capítol emès el 4 de maig de 1981, titulat 'Transatlàntic de luxe'. A l'episodi, la superestar viu un accidentat romanç enmig d'una travessia per l'oceà amb dos homes alhora, el capità i el primer oficial del vaixell, però el signe fatídic que la persegueix, li reserva un tràgic desenllaç.

Aquest dimecres també tindrem ocasió de tornar a veure 'Leonart', un programa de divulgació científica i manualitats dirigit a nens de vuit a dotze anys. El protagonista era Leo, interpretat per Ivan Labanda i inspirat en la figura de Leonardo de Vinci. L'acompanyaven Jordi Soriano, que donava vida a Watson, un robot que feia d'ajudant, i Marga Mintaka en el paper de DonnaLisa, l'encarregada de la secció de manualitats. El programa tractava amb rigor i també humor qüestions com la gravetat, les reaccions químiques o els estats de la matèria El capítol que recuperem, emès el 16 de gener de 2006, se centra en el tema dels bacteris.

'Leonart' TVE

RTVE

anterior siguiente