Enlaces accesibilidad
Dimarts 11 de juny a les 18:35h i divendres 14 a les 11:40h, a La 2

Cristina Jolonch, a 'Noms propis'

  • La periodista ha publicat 'De carne y hueso', un recopilatori de quaranta entrevistes que ha fet a personatges del món de la gastronomia
  • "M'agrada molt la gastronomia, però m'interessen més les històries que hi ha darrere de les cuines"

Per
Cristina Jolonch, a 'Noms propis'
Cristina Jolonch, a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero. 

www.rtve.es/nomspropis

Cristina Jolonch visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parlarà de la seva professió com a periodista. Una feina que li ha donat l'oportunitat d'entrevistar moltes persones: "escoltar és fonamental. Quantes vegades ens passa que una resposta et genera una pregunta en la qual tu no havies pensat? Una de les coses més maques de la nostra feina és poder acostar-nos a personatges diferents. Les històries més emocionants i més fascinants les trobes en persones que descobreixes un bon dia fent un reportatge. Això és el gran privilegi d'aquesta professió tan maca que tenim".

Cristina Jolonch, que va néixer a Barcelona fa 54 anys, és periodista gastronòmica i, des de 1989, treballa a Magazine, el suplement dominical de La Vanguardia, a banda d'altres mitjans escrits. També ha col·laborat a RAC1, en un espai sobre hotels i restaurants. A més, és la presidenta de l'acadèmia The World's 50 Best Restaurants per a Espanya i Portugal; i ha estat Premio Nacional de Gastronomía. Per altra banda, Jolonch és autora del llibre 'Guía secreta. ¿Dónde comen los grandes cocineros?',  i codirectora del documental 'Snacks, bocados de una revolución'. Recentment, ha publicat 'De carne y hueso. Conversaciones sobre la gastronomía y la vida', una recopilació de quaranta entrevistes a personatges del món de la gastronomia que ha escrit en el canal Comer de l'edició digital de La Vanguardia. En aquest espai dona sortida a la seva vocació d'entrevistadora perquè per a ella "preguntar és com aquella curiositat per captar aquelles històries i aquelles coses que, de vegades, encara no s'han dit. Crec que amb educació tot es pot preguntar". 

Durant l'entrevista, Jolonch ha incidit en què significa per a ella ser periodista gastronòmica "jo no m'hi sento. Jo em sento periodista. No m'ha agradat mai puntuar. M'agrada molt la gastronomia, però m'interessen més les històries que hi ha darrere de les cuines. Els periodistes tenim uns instruments que són una mica perillosos i s'ha d'anar amb compte i amb molt de respecte. I quan un restaurant és un xurro, no cal que ho publiqui perquè no li faig cap servei als lectors, m'estimo més recomanar els que em semblen interessants".

RTVE

anterior siguiente