Enlaces accesibilidad
RTVE Somos Cine

L'escola FX Animation, premi RNE Sant Jordi de Cinematografia a la Indústria

  • FX Animation fa més de 12 anys que forma professionals en 3D, cinema, televisió i entreteniment
  • Va ser pionera en la formació d'artistes digitals a Barcelona i ara és un referent en el món audiovisual
  • Aquest guardó completa el palmarès dels premis RNE Sant Jordi, que s'entregaran el 29 d'abril a Barcelona

Per
FX Animation
FX Animation

Els premis RNE Sant Jordi de Cinematografía

FX Animation va néixer el 2007 per oferir formació a les diferents àrees del 3D: el disseny i fotografia en 3D, animació de personatges, efectes visuals, postproducció, infoarquitectura i Videojocs. El 2015 Fàtima Vilà, CEO de l'escola, va veure l'oportunitat d'ampliar l'oferta educativa, expandint les àrees al món del cinema. Actualment, l'escola compta amb 5 carreres i fins a 12 màsters. De la mateixa manera, disposen de cursos intensius per a majors de 19 anys, escola d'estiu i un estatge que organitzen anualment a les ciutats més importants del sector del cinema i el 3D.

L'èxit de l'escola radica en combinar els mètodes i tecnologies actuals, com el rodatge amb chroma, drons, mocap (captura en moviment), cinema estereoscòpic, postproducció i composició d'alt nivell. El 99% dels alumnes que s'han graduat aconsegueixen entrar al món laboral. Actualment hi ha més de 2.500 alumnes repartits per les millors productores i empreses de tot el món.

És una escola reconeguda professionalment en el món audiovisual en un moment en el qual les noves tècniques de creació digital s'utilitzen a gairebé a totes les produccions. Aquests avenços permeten dotar de vida i credibilitat a guions amb un alt nivell de detall i realisme impossible d'aconseguir amb les tècniques tradicionals. La gran evolució tecnològica dels darrers anys ha portat la transformació del cel·luloide als bits.

Premis Sant Jordi 2019

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia han destacat en aquesta edició 'Las distancias', participada per RTVE, com a millor pel·lícula espanyola. El premi a millor actriu espanyola és per a Bárbara Lennie, pels seus treballs a 'Petra', 'La enfermedad del domingo' (participades per RTVE), 'El reino' i 'Todos lo saben'. I Antonio de la Torre ha estat considerat millor actor espanyol per 'El reino'. El premi a la millor òpera prima ha estat per a 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico, també amb participació de RTVE.

Cartell de la pel·lícula 'Las distancias'

I en l'apartat internacional 'Lázzaro feliz', d'Alice Rohrwacher, ha estat considerada millor pel·lícula, i Harry Dean Stanton i Vicky Krieps, millor actor i actriu respectivament.

El premi a la trajectòria ha estat atorgat a Jorge Sanz. L'actor madrileny, que va debutar amb 9 anys, fa 40 que es dedica al cinema i ha protagonitzat pel·lícules com 'El año de las luces', 'La niña de tus ojos', 'Belle Époque' o 'Si te dicen que caí'.

Les Roses de Sant Jordi, atorgades pels oients de RNE, han recaigut en aquesta 63a edició en les pel·lícules 'Campeones', coproduïda per RTVE, i 'Bohemian Rhapsody'.

Fotograma de 'Campeones' de Javier Fesser

RTVE

anterior siguiente