Enlaces accesibilidad
RTVE Somos Cine

'Campeones' i 'Bohemian Rhapsody', premis Roses de Sant Jordi de Cinematografia 2019

  • Els premis Roses de Sant Jordi s'atorguen per votació dels oients de Ràdio 4, de RNE
  • Els guardons s'entregaran el 29 d'abril al CaixaForum de Barcelona

Per
Fotograma de 'Campeones' de Javier Fesser
Fotograma de 'Campeones' de Javier Fesser

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2019 afegeixen al seu palmarès el veredicte de les Roses de Sant Jordi, que es decideixen per votació popular dels oients de Ràdio 4, i que en aquesta 63a edició han recaigut en les pel·lícules 'Campeones', coproduïda per RTVE, i 'Bohemian Rhapsody'.

La Rosa de Sant Jordi per a la millor pel·lícula espanyola ha estat per 'Campeones'. El film, coproduït per RTVE, que explica la història de Marco, un entrenador de bàsquet que haurà de fer-se càrrec d'un nou equip molt especial. La barreja d'humor i tendresa de 'Campeones' s'ha guanyat al públic. Va liderar les recaptacions del cinema espanyol el 2018 i des de la seva estrena no ha parat de batre rècords. El públic s'ha deixat seduir per la tornada de Javier Fresser i la seva manera d'apropar-se amb tanta naturalitat a les persones amb discapacitat intel·lectual, un equip de bàsquet que dóna una lliçó de vida, amb Javier Gutiérrez, en un dels seus sempre contundents papers, aquesta vegada d'entrenador.

'Campeones' va ser l'escollida de l'Acadèmia per als Oscar. La pel·lícula ha arrasat a la taquilla i als premis. Va obtenir el Forqué i el Goya a la millor pel·lícula, així com dues estatuetes més per a Jesús Vidal com a actor revelació i millor cançó per a Coque Malla. Ningú pot resistir-se a l'encant i espontaneïtat dels seus protagonistes, ni distints ni diferents, simplement campions.

Cartell 'Bohemian Rhapsody'

La Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula estrangera ha estat per a 'Bohemian Rhapsody'. La cinta de Bryan Singer és una celebració de Queen i la seva música, amb la qual el públic ha vibrat a les sales. La pel·lícula repassa la vida, nada fàcil, del líder de la banda, el recordat Freddy Mercury, encarnat per Rami Malek, guanyador de l'Oscar per la seva treballada interpretació que també li va valdre el Globus d'Or. El film també va guanyar el Globus d'Or a la millor pel·lícula dramàtica. Sens dubte, aquest musical ha estat la pel·lícula més popular dels últims temps.

Premis Sant Jordi 2019

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia han destacat en aquesta edició 'Las distancias', participada per RTVE, com a millor pel·lícula espanyola. El premi a millor actriu espanyola és per a Bárbara Lennie, pels seus treballs a ‘Petra’, ‘La enfermedad del domingo' (participades por RTVE), ‘El reino’ i ‘Todos lo saben’. I Antonio de la Torre ha estat considerat millor actor espanyol per ‘El reino’. El premi a la millor òpera prima ha estat per a 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico, també amb participació de RTVE.

I en l'apartat internacional 'Lázzaro feliz', d'Alice Rohrwacher, ha estat considerada millor pel·lícula, i Harry Dean Stanton i Vicky Krieps, millor actor i actriu respectivament.

El premi a la trajectòria ha estat atorgat a Jorge Sanz. L'actor madrileny, que va debutar amb 9 anys, fa 40 que es dedica al cinema i ha protagonitzat pel·lícules com 'El año de las luces', 'La niña de tus ojos’, 'Belle Époque' o 'Si te dicen que caí'.

Els pròxims dies es coneixerà el Premi a la Indústria, amb el que es completarà el palmarès d'aquesta nova edició dels premis RNE Sant Jordi de Cinematografia, que s'entregaran el 29 d'abril en una gala celebrada al CaixaForum de Barcelona.

RTVE

anterior siguiente