Enlaces accesibilidad
Els premis es lliuraran el dilluns 29 de abril a Barcelona

'Las distancias', dirigida per Elena Trapé i participada per RTVE, millor pel·lícula espanyola en els Premis RNE Sant Jordi

  • Bárbara Lennie, millor actriu espanyola per 'Petra', 'El reino', 'Todos lo saben' i 'La enfermedad del domingo', i Antonio de la Torre, millor actor espanyol pel seu paper a 'El reino'
  • El premi a la millor òpera prima ha estat per 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico, també participada per RTVE

Per
Cartell de la pel·lícula 'Las distancias'
Cartell de la pel·lícula 'Las distancias'

El jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic aquest dilluns els guardons que lliura RNE Catalunya. 'Las distancias' ha estat reconeguda com a millor pel·lícula espanyola. Bárbara Lennie i Antonio de La Torre han estat triats millor actriu i millor actor espanyols. El premi a la millor òpera prima ha estat per a 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico. I en l'apartat internacional 'Lázzaro feliz', d'Alice Rohrwacher, ha estat considerada la millor pel·lícula, i Harry Dean Stanton i Vicky Krieps, millor actor i actriu respectivament.

'Las distancias', dirigida per Elena Trapè i participada per RTVE, és la millor pel·lícula espanyola de la 63a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia. Bárbara Lennie recollirà el guardó com a millor actriu espanyola per la serva feina a 'Petra', 'La enfermedad del domingo' (participades per RTVE), 'El reino' i 'Todos lo saben'. Antonio de la Torre recollirà el de millor actor espanyol per 'El reino'. A més, la millor òpera prima d'aquesta edició es 'Viaje al cuarto de una madre', que dirigeix Celia Rico i també està participada per RTVE.

En l'apartat internacional, 'Lázzaro feliz', d'Alice Rohrwacher, s'ha erigit amb el premi a millor cinta estrangera, i Vicky Krieps (per 'El hilo invisible') i Harry Dean Stanton (per 'Lucky') han estat mereixedors dels guardons a millor actriu i actor estrangers, aquest darrer a títol pòstum.

El jurat, presidit per la periodista especialitzada en cinema de RNE Conxita Casanovas, aplega els crítics i especialistes més representatius del setè art en els mitjans de comunicació.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema i lliuren el Premi a la Indústria, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. A més, els oients de Ràdio 4 escullen mitjançant una votació les Roses de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyola i estrangera. El nom dels guanyadors d'aquests premis es farà públic més endavant, abans de la gala de lliurament, que se celebrarà el 29 de abril a Barcelona.

RTVE

anterior siguiente