Enlaces accesibilidad
S'estrena el dimarts 15 de gener a les 18:05 a La 2

TVE Catalunya estrena el programa 'Carràrius'

  • 'Carràrius' redescobreix els carrers de Catalunya, les seves particularitats, els personatges que hi ha viscut i molts altres detalls amb els quals convivim, però ens passen desapercebuts
  • En el primer programa descobrirem el carrer més popular de Catalunya: la Rambla de Barcelona, on tot hi pot passar

Per
Rubèn Muntañà presenta el programa 'Carràrius'
Rubèn Muntañà presenta 'Carràrius'

'Carràrius' és el nou programa en català de divulgació històrica sobre els carrers de Catalunya de La 2. El presenta en Rubèn Muntañà i s'emet els dimarts a les 18h.

Dimarts vinent, 15 de gener, TVE Catalunya estrena 'Carràrius', un nou espai presentat per l'actor i novel·lista Rubèn Muntañà. Durant 13 capítols 'Carràrius' donarà rellevància als secrets que amaguen els carrers de Catalunya. 

Els carrers, places o passatges de les ciutats i pobles de Catalunya estan tradicionalment distingits amb noms de persones, de batalles, del gremi que estava enclavat en aquella zona o simplement per deixar constància d’un fet que succeís en aquell indret. Cada dia ens movem per aquesta xarxa immensa sense parar compte de per què el carrer per on caminem es diu d’una manera determinada i no d’una altra. Qui era aquell personatge tan important perquè li donessin el seu nom a un carrer o plaça? Per què hem batejat un carrer amb el nom d’una batalla? La vàrem guanyar o la vàrem perdre?

Moltes vegades no sabem que en el carrer on vivim o bé al carrer per on passem per anar a la feina, hi ha viscut o mort un personatge il·lustre, o s’ha produït un fet decisiu de la nostra història.

Al llarg dels programes descobrirem la resposta a infinitat de casos com aquests i alhora farem caure alguns mites que donem per certs i que simplement formen part de l’imaginari popular o bé són conceptes erronis deguts a confusions reforçades pel pas del temps.

Primer programa 

Al primer capítolRubèn Muntañà ens explicarà la mecànica del programa i quins indrets de Catalunya coneixerem, per després donar pas a una de les nostres vies més universals, un carrer on ha passat pràcticament de tot: la Rambla de Barcelona.

RTVE

anterior siguiente