Enlaces accesibilidad
Dimarts 20 de febrer a les 20:30h i diumenge 25 de febrer a les 13:20h a La 2

Joan Corbella, dimarts a 'Noms propis'

  • Corbella, metge i psiquiatre, és un gran divulgador de la ciència de la Psiquiatria i de la seva aplicació a la vida quotidiana
  • A 'Noms propis' ha afirmat que l'objectiu de l'ésser humà és procurar el benestar, sentint-se bé amb un mateix

Per
Joan Corbella i Anna Cler
Joan Corbella i Anna Cler

"Noms propis" és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts La 2 i està dirigit i presentat per l'Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

El psiquiatra Joan Corbella visita "Noms propis", programa dirigit i presentat per l'Anna Cler amb qui parlarà de quina manera podem assolir en la nostra vida quotidiana el benestar, que ens farà sentir-nos bé amb nosaltres mateixos, i també de la necessitat de posar límits en l'educació dels fills.

"L'objectiu és tenir benestar emocional, sentir-te bé amb tu mateix. Com quan a l'acabar el dia pots dir: tot el que he fet avui ho he fet perquè he volgut i estic d'acord". El doctor Joan Corbella va néixer a Santa Coloma de Queralt fa 73 anys, on el seu pare feia de metge. Mentre estudiava Medicina, va treballar amb el doctor Ramon Sarró i llavors va decidir fer-se psiquiatre. Preocupat per la divulgació de qüestions derivades de la seva especialitat, ha participat en diversos espais radiofònics i televisius, i col·labora en premsa escrita. Va rebre el XVII Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull (1997) per la novel·la 'D'avui per demà'. A més, ha publicat nombrosos llibres de divulgació científica sobre problemes psiquiàtrics i del món de la parella que han estat rebuts amb grans vendes per part del públic. Actualment, el doctor Corbella treballa amb un equip de professionals especialitzats en salut mental. És casat amb l'escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer, amb qui havia treballat presentant espais de televisió i de ràdio.

Aquest dimarts el psiquiatra Joan Corbella parla amb l'Anna Cler de què és el benestar de l'ésser humà, tot diferenciant-lo del que la majoria de la població entén com a felicitat. Per al psiquiatra, la felicitat cal reservar-la només per als moments àlgids i el que hem de perseguir és el benestar ja que és quan un se sent bé amb un mateix perquè aquesta sensació és més assequible i no tan volàtil com quan creiem que hem assolit la felicitat. Per Corbella, no s'ha de viure pensant en quedar sempre bé sinó que cal viure pensant en ser sempre nosaltres mateixos. D'altra banda, Corbella ha incidit en la necessitat de posar límits als fills ja que, en cas contrari, el que fem és no educar perquè "sobre protegir als fills, consentir massa, no vol dir estimar més".

RTVE

anterior siguiente