Enlaces accesibilidad
Dimarts 14 de novembre a les 20:00 hores a La 2

'Cinc dies a...' ens invita a descobrir "El Palace", l'hotel més emblemàtic de la ciutat de Barcelona

  • El Palace va néixer l’any 1919 amb el nom de Ritz, a iniciativa de Francesc Cambó
  • 'Cinc dies a...' és un programa cultural en català de La 2, que ens descobreix espais diversos i singulars a través d’escenes i moments que revelen el seu caràcter icònic
  • 'Cinc dies a...' vol escoltar i observar per fer d’ulls i d’orelles del espectador

Per
Sortida del sol a la piscina del hotel El Palace
Sortida del sol a la piscina de El Palace

'Cinc dies a...' és un programa cultural en català de La 2. Està dirigit per Soledad Gomis amb realització de Juan Fermín Gómez. S’emet els dimarts a les 20:00 hores a La 2.

"El Palace" és l’hotel més emblemàtic de la ciutat de Barcelona. Va néixer l’any 1919 amb el nom de Ritz, a iniciativa de Francesc Cambó, que volia un establiment de primera categoria per a la ciutat. Des de llavors representa el luxe clàssic. No tan sols en l’estètica i la qualitat dels serveis sinó essencialment en una atenció al client que s’avanci a les seves necessitats.

"El Palace" l’activitat quasi no para mai: s’ha d’estar atent als clients més matiners i també als noctàmbuls que prenen una copa mentre escolten música al Bluesman Bar, com el guitarrista dels Rolling Stones, Ronnie Wood. El programa ha seguit el personal per tots els racons: des del terrat on es posen a punt el Jardí Diana i la piscina, fins els soterranis, on el xef Marc Mallasén supervisa esmorzars, dinars i tots els àpats del dia, incloent el seu afternoon tea, servit seguint la més estricta ortodòxia britànica. Als despatxos, Jaume Donjó, el director, i Fatima Soler, la sotsdirectora, supervisen i coordinen tots i cadascú dels departaments. De la llenceria a les cambreres d’habitacions, del florista a la encarregada de xarxes socials...

Els establiments hotelers necessiten renovar-se i oferir novetats. A 'Cinc dies a...' hem seguit el procés de posta en marxa de noves suites: dels darrers detalls de decoració, al shooting fotogràfic a càrrec de Rafael Vargas. L’objectiu de tots és estar sempre en les màximes puntuacions dels usuaris. També obrir-se a la ciutat: que el porter no sigui vist com algú que et priva el pas sinó com qui t’obre portes i et facilita l’entrada... a "El Palace".

'Cinc dies a…' és una sèrie documental que s’apropa en la quotidianitat de llocs ben diversos: de monuments (La Pedrera) a hotels (El Palace), d’escoles (La Massana) a equipaments esportius (Circuït de Catalunya). La intenció és “obrir portes” i mostrar quines activitats calen pel funcionament dels espais triats. Sovint són llocs que coneixem prou bé en la seva projecció pública, però en els que hi ha tota una part tan desconeguda com imprescindible. Ens hi apropem a través dels qui hi viuen o hi treballen, buscant diluir-nos al màxim i estant atents a les escenes i moments que revelen el caràcter del lloc. 'Cinc dies a...' vol escoltar i observar per fer d’ulls i d’orelles del espectador.

RTVE

anterior siguiente