Enlaces accesibilidad
Dimarts 11 de juliol a les 19:25h a La 2

Sergi Belbel, a "Noms propis"

  • El dramaturg català, que viu el teatre com una "passió sense impostures", és un dels autors teatrals amb més prestigi

Per
Montse Busquets i Sergi Belbel
Montse Busquets i Sergi Belbel

"Noms propis" és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquesta setmana a "Noms propis", Montse Busquets recupera l'entrevista amb Sergi Belbel, autor i director teatral, qui va estar director del Teatre Nacional de Catalunya.

"La teva vida és un camí o és una construcció que vas fent?", es pregunta Sergi Belbel a "Noms Propis". Format com a filòleg, Belbel ha acabat éssent un home plenament de teatre. Belbel prefereix definir-se com a autor que dirigeix i no com a director que escriu. Una activitat que essencialment desenvolupa de nit i on el captiven els personatges femenins.

El dramaturg català ha escrit per a teatre, però també per a cinema i televisió. Les seves obres han estat traduïdes a una vintena de llengües. Dels títols més destacats es troben "Carícies", "Després de la pluja" i "Forasters". Va estar al capdavant del Teatre Nacional de Catalunya on, fa poc i requerit per l’actual director, ha tornat per a posar en escena una obra de Mercè Rodoreda.

"Jo el que busco és alliberar sentiments i el teatre és un bon espai per a intercanviar", per això recomana tant en l'escenari com en la vida, el riure i fugir de la trascendència tant com sigui posible i el context ho permeti.

RTVE

anterior siguiente