Enlaces accesibilidad
Dimarts 18 d'abril a les 19:30h a La 2

El xef Nandu Jubany, dimarts a "Noms propis"

  • Actualment, dirigeix, gestiona i assessora una desena d'establiments a Catalunya, Andorra, Formentera i Singapur

Per
Montse Busquets i Nandu Jubany
Montse Busquets i Nandu Jubany

"Noms propis" és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts i els diumenges a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquesta setmana a "Noms propis", Montse Busquets parla amb el xef del restaurant Can Jubany a Calldetenes, Nandu Jubany.

"La cuina és un llibre que escrius i que ha de tenir la teva personalitat", explica Nandu Jubany que, amb 22 anys, es va posar al capdavant dels tres restaurants familiars. A l'actualitat, dirigeix, gestiona i assessora una desena d'establiments a Catalunya, Andorra, Formentera i Singapur. Va rebre la seva primera estrella Michelin tres anys després d'haver obert, a Calldetenes, el restaurant Can Jubany al costat de la seva dona Anna Orte, però reconeix que les estrelles no l'obsessionen.

Explica a "Noms propis" que "pots ser un bon cuiner, un gran xef i no tenir lideratge" i el seu secret per a tenir equips contents i treballadors és fer-los compartir el seu somni. Confessa que, de vegades, en aquest lideratge hi posa el saber vendre la idea o el projecte. Ell l'anomena "vendre'ls la moto",  potser perquè després de la cuina, la seva altra passió són precisament les motos.

Molt amic de Dani Roma, el va ajudar a entrenar com a professional. L'any passat, amb 45 anys, volia participar al Rally Dakar però tres setmanes abans de la competició una lesió el va excloure de la cursa. Darrere del competir hi havia un projecte solidari -el projecte Ari-, dedicat a l'estudi de la leucèmia i també per a ajudar als malalts que la pateixen.

RTVE

anterior siguiente