Enlaces accesibilidad
Divendres 2 de desembre, a les 19:25 hores a La 2

"Animalades" viatja a les 'Terres Altes' per mostrar-nos la seva fauna

  • Evelyn Segura, biòloga i presentadora del programa, entrevista també a Laura Orgué, campiona del món de Km Vertical
  • La sèrie documental sobre la ciència dels essers vius de Catalunya explica les històries més curioses de la fauna i la flora autòctones

Per
Evelyn Segura, presentadora Animalades
Evelyn Segura, presentadora Animalades

“Animalades” s’emet els divendres a les 19:25 hores a La 2 de TVE Catalunya. Direcció: Pepa Pérez i Judith Fernández, amb guió d’Òscar Cusó i en la producció Lluís Boix i Fali Álvarez

www.rtve.es/television/animalades/

“Animalades” és una sèrie documental sobre la ciència dels éssers vius de Catalunya. La biòloga i presentadora Evelyn Segura viatja als racons més icònics de casa nostra per descobrir-nos els misteris de la fauna i la flora autòctones. En aquest capítol Evelyn viatja a les Terres Altes per mostrar-nos la fauna dels Pirineus i entrevista a la campiona del món de Km Vertical, Laura Orgué.

A les Terres Altes, la serralada alpina s'alça i s'estén, d'est a oest. Separa la península ibèrica del continent i divideix climes atlàntics i mediterranis. En aquest nou capítol Evelyn viatja als Pirineus per explicar-nos les increïbles històries dels animals que allà viuen: mamífers que poden examinar fins a dotze punts de l’espai per segon, aus capaces de combatre l’àntrax o serps que ataquen en menys d’un segon.

La bióloga i presentadora del programa entrevista a la campiona del món de Km Vertical, Laura Orgué, que li explica si els humans som capaços de córrer per on escalen els isards.

A l’apartat de curiositats sabrem per què estudia la NASA la biologia dels óssos. I també coneixerem la resposta a diferents preguntes: Hi ha llops als Pirineus? Com perforen els picots els arbres sense desmaiar-se? Pot Laura Orgué, campiona del món de quilòmetre vertical, seguir els passos dels isards? Són cecs els talps?

Catalunya és una petita terra plena de paisatges, un racó entre els Pirineus i el Mediterrani amb una gran varietat d’hàbitats: la Terra Alta, la Terra Endins, les Terres Humides, la Terra Baixa i el Mar. Unes terres que són la casa d’éssers extraordinaris i els escenaris dels episodis de 25 minuts d’animalades. L’últim capítol d’aquesta sèrie documental oferirà diferents entrevistes amb els experts i investigadors que han col·laborat en el programa i que explicaran les seves investigacions pioneres en molt àmbits.

Amb “Animalades” podem entendre tant als animals com a nosaltres mateixos. Tant és així que a cada capítol l’habilitat d’un dels protagonistes és comparada amb la d’un famós: la natació dels dofins amb la nedadora Mireia Belmonte, els salts de la granota amb el gimnasta Gervasio Deferr, l’escalada dels dragons amb l’alpinista Araceli Segarra… Comparacions amb un rerefons d’humilitat pels humans, però també molt estimulants; podrem algun dia entendre i emular les fites dels animals?

RTVE

anterior siguiente