Enlaces accesibilidad
Dijous 28 de juliol a les 19:55h a La 2

Gerard Quintana puja al Comabona al programa "Cims"

Per
Gerard Quintana al Comabona
Gerard Quintana al Comabona

"Cims", el programa que dirigeix Cesc Tomàs i presenta Rogeli Vázquez, descobreix la personalitat i la vida del convidat a través d'una conversa mentre fan muntanyisme. 

Aquesta setmana "CIMS" torna a emetre el capítol on Gerard Quintana puja a un dels cims de la Serra del Cadí: el Comabona, que té 2.548 metres

El Gerard Quintana es conegut per haver estat durant anys el cantant del conjunt de rock, Sopa de Cabra. Ell però, diu que se sent escriptor més que músic. Fa poc ha publicat el seu primer llibre, Més enllà de les estrelles, i en prepara dos més. Un dels seus projectes immediats és aconseguir posar en marxa L’Acadèmia Catalana de la Música.

La Serra del Cadí, separa les comarques del Berguedà i la Cerdanya i un dels punts més alts és el Comabona de 2.548 metres. L’equip del programa de "CIMS" decideix pujar des del Nord, que és el vessant més espectacular. Des de Martinet de Cerdanya, després de passar per Montellà, agafem una pista de terra que, de poc més de 12 quilòmetres que ens deixa a tocar de Prat d’Aguiló, pels volts dels 2.000 metres d’altitud. Només hauran de caminar cinc minuts per arribar al refugi César August Torras, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que és on faran nit. 

Des del Cadí es poden fer diverses rutes: el camí del Segadors va de Gósol a la Cerdanya. Aquest era el camí que seguien els segadors de Gósol, al peu del Pedraforca, per anar a segar a la Cerdanya. També hi trobem una bona part de la ruta dels Bons Homes, l’itinerari que van seguir el càtars quan van fugir de la persecució catòlica al sud-est de França. També hi ha la ruta Picasso... si, per l’antic refugi de Prat d’Aguiló va passar-hi Picasso per anar a agafar el tren a la Tour de Carol de camí cap a Paris. I finalment hi ha el recorregut dels Cavalls al Vent. El Jordi, el guarda del refugi, ens explica que quan ells i els altres guardes dels refugis del Cadí, van tenir la idea de fer aquesta ruta van triar aquest nom en honor a les banderes tibetanes d’oració que es diuen així.

Amb una tablet al refugi recordem el Gerard cantant dels Sopa de Cabra en els seus inicis i li ensenyem una actuació enregistrada als estudis de TVE a Sant Cugat. De matinada, amb l'estel de l'alba, el nostre guia Fidel Casablancas ha vingut a trobar-nos al refugi. Des del refugi de Prat d'Aguiló anirem cap el pas dels Gosolans i des d’allà carenant arribarem al Comabona. Les carenes de les muntanyes sempre han estat una bona excusa per marcar unes fronteres que mai no es veuen enlloc.

RTVE

anterior siguiente