Enlaces accesibilidad

'Truman' i 'La familia Bélier', Premis RNE Roses de Sant Jordi de Cinematografia

  • Els Premis Roses de Sant Jordi s'atorguen per votació dels oients de Ràdio 4, de RNE
  • Els guardons s'entregaran el 11 d'abril a Barcelona

Per
El director de 'Truman' Cesc Gay, premiado con cinco premios Goya

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia afegeixen al seu palmarès el veredicte de les Roses de Sant Jordi, que es decideixen per votació popular dels oients de Ràdio 4, i que en aquesta 60ena edició han recaigut en les pel·lícules 'Truman' i 'La familia Bélier'.

Les Roses de Sant Jordi, han premiat en aquesta edició la pel·lícula espanyola 'Truman', dirigida per Cesc Gay, que ha obtingut el reconeixement de la crítica i, sobretot, del públic. Participada per TVE, 'Truman' ha acumulant nombrosos guardons, als Premios Goya va obtenir cinc estatuetes: pel·lícula, director, guió original, actor protagonista i actor secundari. Ha estat considerada millor pel·lícula als Premis Feroz Zinemaldia, als Gaudí, a les Medallas del Círculo de Escritores Cinematográficos i al Premio Cinematográfico Jose María Forqué. El seu protagonista, Ricardo Darín va obtenir la Concha de Plata al Festival de San Sebastián, compartida 'ex aequo' amb Javier Cámara.

A banda, la Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula estrangera ha estat per a 'La familia Bélier', una comèdia dirigida pel cineasta francès Eric Lartigau, que ha conreat nombrosos premis com ara la Salamandre d'or (premi del públic) en el marc del Festival de Cinema de Sarlat, i el Premi César a Louane Emera com a millor actriu revelació i la nominació a la millor comèdia als Premis del Cinema Europeu.

Aquests guardons se sumen al palmarès dels Premis Sant Jordi de Cinematografia on destaquen la millor pel·lícula espanyola 'Isla bonita' de Fernando Colomo (participada per TVE) i la millor opera prima 'El camí més llarg per tornar a casa' de Sergi Pérez, entre d'altres.

Els guardons, que enguany celebren la seva 60ena edició, s’entregaran el proper 11 d’abril a l’Antiga Fàbrica de Estrella Damm a Barcelona.

RTVE

anterior siguiente